Säikäytysrangaistus

Ehdotan ”ensikertalaisille” rötöstelijöille sellaista rangaistusta, joka säikäyttää heitä luopumaan rötöstelystä. Nykyisinhän suositaan pienen sakon kirjoittamista esimerkiksi näpistelystä. Jos sen pienen sakon jättää maksamatta, niin siitä ei seuraa mitään seuraamusta ja sitä rötöstelyä voi jatkaa rangaistuksetta.

Toisaalta Suomessa on ns. paljusellejä, joissa tarpeet tehdään sankoon ja sellissä siten välillä hieman tuoksahtaa. Niistä selleistä ei pidä luopua, vaan niitä voisi käyttää tällaisiin säikäytysrangaistuksiin. Esimerkiksi niin, että heti ensimmäisestä näpistyksestä annettaisiin viikon arestirangaistus tällaisessa paljusellissä. Jos ei usko, niin seuraavaksi kuukausi paljusellissä.

Myös tahallinen kaahaaminen yli 30% nopeammin kuin on nopeusrajoitus voisi viedä viikoksi paljuselliin – kuin myös selvä ohitus keltaisen viivan kohdalla.

Toinen hyvä säikäytysrangaistus olisi mielestäni panna istumaan jalkapuuhun ostoskeskuksen eteen.

Rötöskierre täytyy katkaista heti alkuunsa – emme tarvitse taparikollisia.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu