Joukkojen mandaatti Afganistanissa

Georgian presidentti Saakashvili puhui 5.12.2009 Vazianissa 1.Tykistöprikaatille, joka sai sieltä uuden tukikohdan (oli aiemmin Gorissa). Kaikkiaan Georgialla on kaksi tykistöprikaatia.

Georgialla on nyt Afganistanissa yksi komppania ja helmi-maaliskuun vaihteessa sinne lähtee LISÄKSI yksi pataljoona. Georgialaisjoukkojen käyttöä ei ole mitenkään rajoitettu (esimerkiksi taisteluoperaatioita ei kielletty) – kuten on mm. suomalaisten ja saksalaisten.

Saakashvili sanoi, ettei Georgian joukkoja tarvita paraateja varten, vaan ne tarvitsevat taistelukokemusta. Se kannattaisi Suomenkin muistaa – sotilaat tarvitsevat kokemusta, jotta taktiikkaa ja varustusta voidaan kehittää oikeanlaisiksi. Paraativarustusta suomalaiset joukot EIVÄT tarvitse – varustus on sotimista varten.

Saakashvili totesi myös faktan, että Georgian turvallisuus paranee kun USAn ja Euroopan joukot vapautuvat Afganistanista – viittasi Georgian vihollisen Venäjän aiheuttamaan uhkaan Georgialle. Eli homma on hoidettava tehokkaasti loppuun. Sekin perustelu pätee myös mm. Suomeen ja Viroon.

Kun läntiset joukot ovat sitoutuneena joihinkin konflikteihin, niin imperialistinen Venäjä käyttää tilannetta hyväkseen ja hyökkää jonnekin.

Minusta Suomenkin joukkojen mandaatin pitäisi olla rajoittamaton – käytetään siellä missä joukoista kulloinkin on suurin puute ja kaikkiin tarvittaviin tehtäviin. Silti kannatan edelleen Suomelle omaa aluetta ja tietenkin joukkojen määrän nostamista vahvennetuksi pataljoonaksi.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu