Kuvat kertovat tuulettomuudesta pakkasella

Puheenvuoron uudistus on rikkonut tämän artikkelini täydellisesti, ei enään ole esimerkiksi niitä erittäin oleellisia kuvapareja. Siksi suosittelen siirtymään tähän artikkeliini:

http://jput.fi/Pakkasella_ei_tuule.htm

Ja tutustumaan myös siihen millaista tuulivoiman tuotanto aikuisten oikeasti on Suomessa:

http://jput.fi/Verovaroin_tuetaan_tuulivoimahui.htm

——-

 

Olen esittänyt useissa kirjoituksissani, että silloin kun Suomessa kulutetaan eniten sähköä (kovalla pakkasella), niin ei tuule tarpeeksi jotta tuulivoimalat tuottaisivat sähköä valtakunnan verkkoon mainita saakka – joten Suomeen olisi järjetöntä rakentaa lisää tuulivoimaa.

Olen esittänyt blogissani todisteita väitteelleni taulukkomuodossa.

Mutta sanotaanhan, että yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Siksi olen ottanut oheen kuvapareja eri paikkakunnilta ja päivämääriltä havainnollistamaan sen, että mitä kovempi pakkanen, niin sitä vähemmän tuulee. Suosittelen tutustumaan kuva-aineistoon, jonka olen kerännyt Ilmatieteenlaitoksen kotisivulta.

Kuvapareista ylempi esittää graafisesti lämpötilan asteina Celsiusta ja alempi tuulen nopeutta metreinä sekunnissa.

Ensimmäinen kuvaparisarja 25.-27.12.2009 löytyy tästä artikkelista.

Tiedoksi että yleisesti ottaen tuulivoimala alkaa tuottamaan sähköä edes vähän tuulennopeudella noin 4 m/s ja kunnolla tuulennopeudella noin 10 m/s.

Päivämäärän 8.1.2010 kuvaparisarjat alla:

Lämpötila Oulu 8.1.2010.jpg

Tuuli Oulu 8.1.2010.jpg

Lämpötila Kemi 8.1.2010.jpg

Tuuli Kemi 8.1.2010.jpg

Lämpötila Inari 8.1.2010.jpg

Tuuli Inari 8.1.2010.jpg

Lämpötila Vaasa 8.1.2010.jpg

Tuuli Vaasa 8.1.2010.jpg

Lämpötila Vantaa 8.1.2010.jpg

Tuuli Vantaa 8.1.2010.jpg

Alla olevasta kuvasta näette sähkön kulutuksen ja tuotannon samaisena 8.1.2010. Kuten kuvasta näkyy niin sähköä kuluu pakkasella ihan mukavasti – eikä oma tuotanto riitä, vaan pitää tuoda ulkomailta hyvin merkittävä määrä lisää. Olisipa enemmän valmista ydinvoimaa tuottamassa sähköä ympäristöystävällisesti ja halvalla, vaan valitettavasti ei ole.

Sähkön kulutus ja tuotanto 9.1.2010.jpg

Seuraavasta kuvasta voitte katsoa miten sähköä Suomessa tuotettiin, mistä sähköä tuotiin, sekä sähkön senhetkisen tukkuhinnan pakkasella. Tukkuhinta oli noin kymmenkertainen normaaliin aikaan verrattuna. Olisimmepa silloin voineet viedä edes 2000 MW teholla sen sijaan, että sähköä piti silloin ostaa linjat punaisena. Suomeen on rakennettava NELJÄ uutta suurta ydinreaktoria vuoteen 2020 mennessä.

http://www.fingrid.fi/portal/suomeksi/sahkomarkkinat/voimajarjestelman_tila/

Voimajärjestelmän tila 8.1.2010.jpg

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu