Sähköä pitää viedä, eikä tuoda

22.1.2010 klo 7.21 Suomen sähkönkulutus oli 14 037 MW. Siitä kulutetusta sähkötehosta tuotiin Suomeen ulkomailta 2 794 MW. Omalla ydinvoimalla tuotettiin valitettavasti vain 2 729 MW.

Vaikka rakenteilla oleva Olkiluoto 3 olisi jo ollut tuotannossa täydellä 1 600 MW teholla, niin vajetta olisi silti ollut 1 194 MW.

Minusta on vähintään kummallista, että Suomessa jotkut vastustavat sähkön vientiä. Kun tuona mainittuna hetkenä Suomesta konkreettisesti virtasi rahaa koskena ulos – maksuna tuontisähköstä, niin järjellä ajateltuna olisi toki ollut mukavampi tilanne, että Suomesta olisi virrannut sähköä ulos ja voitollisesta myynnistä johtuen rahaa olisi virrannut sisään.

Siitä sähkön myynnistä saatavasta voitosta tulisi verotuloja yhteiskunnalle – olisiko se todellakaan jotakin ihan kauheaa?

Ydinvoima on ympäristöystävällinen ja halpa tapa tuottaa sähköä, joka on välttämättömyyshyödyke, jota on tuotettava niin  paljon kuin sitä kulutetaan.

Vakaa mielipiteeni on, että Suomeen PITÄÄ rakentaa reilusti lisää uutta ydinvoimaa!

Juhani Putkinen

Ps. Sinäkään kuvattuna hetkenä suomalaiset tuulivoimalat EIVÄT tuottaneet sähköä valtakunnan verkkoon nettona mainita saakka – siitä yksinkertaisesta syystä, että taaskaan ei tuullut tarpeeksi (kun sattuu olemaan pikkisen pakkasta). Tuulivoimaa EI kannata rakentaa lisää Suomeen! sama

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu