Venäjän "peilipropagandasta"

Georgian presidentti Mikheil Saakashvili piti 21.1.2010 esitelmän Viron Ulkopoliittisessa instituutissa. Esitelmässään Saakashvili käsitteli mm. Venäjän harjoittamaa peilipropagandaa.

Saakashvili määritteli peilipropagandan tarkoittavan uhrisi syyllistämistä täsmälleen siitä rikoksesta, mitä alat tekemään tai olet jo tehnyt.

Hyvä esimerkki peilipropagandasta on Venäjän Georgiaa vastaan harjoittama propaganda. Venäjä valmistautui pitkään ja huolella hyökkäämään Georgiaan ja hyökkäsi Georgiaan elokuussa 2008 yrittäen valloittaa koko Georgian. Venäjän propagandakoneisto rummuttaa kuitenkin valtavin resurssein ja suurella voimakkuudella, että Georgia olisi muka ollut hyökkääjä.

Saakashvili toi esiin muina esimerkkeinä peilipropagandasta Natsi-Saksan juutalaisvastaisen propagandan. Muistamme myös Saksan syyttäneen Puolaa hyökkäyksestä Saksaa vastaan, vaikka Saksa itse lavasti sen hyökkäyksen.

Saakashvili kertoi myös Ruandan kansanmurhaan syyllistyneiden hutujen väittäneen uhriksi joutuneiden tutsien valmistautuneen hutujen kansanmurhaan.

Meidän suomalaisten ei tarvitse etsiä kaukaa esimerkkiä Venäjän harjoittamasta peilipropagandasta. Venäjä syytti Suomea Mainilan laukauksista, eli hyökkäyksestä Venäjän kimppuun, vaikka tosiasiassa Venäjän turvallisuuspalvelun joukot ampuivat omiaan, jotta Venäjä sai tekosyyn hyökätä Suomen kimppuun – Talvisota. Venäjä väitti puoli vuosisataa Suomea hyökkääjäksi, ennen kuin lopulta myönsi Venäjän hyökänneen. Tästä artikkelista löytyy kelloaikoja Talvisodan alun tapahtumista.

Palatkaamme presidentti Saakashvilin esitelmään Tallinnassa. Saakashvilin mukaan Georgia ei pyydä ystäviään lähettämään Georgiaan joukkoja tai aseita, Georgia pyytää ystäviltään, että he puhuisivat totta (mm. Georgian sodasta). Saakashvili perusteli pyyntöään sillä, ettei pienellä Georgialla ole sellaisia resursseja informaatiosotaan kuin Venäjällä on. Koko maailma on täynnä Venäjän propagandaa, joten Georgian kannalta on tärkeää, että Georgian ystävät tuovat julkisesti esiin totuuden sodasta.

Presidentti Saakashvilin pyyntö on hyvin ymmärrettävä. Länsimaissa ollaan valmiita unohtamaan imperialistisen Venäjän suunnattomat rikokset, ettei Venäjä ”ärsyyntyisi”. Länsimaat haluavat Venäjältä öljyä ja kaasua, sekä apua mm. Afganistanin sotaan. Siksi länsimaat ovat hiljaa Venäjän rikoksista. Se ”länsimaat” sisältää myös Suomen. Suomen virallinen johto on ollut kuin ”kusi sukassa” Georgian sodasta. Taisipa ”Väyrynen vasempaan” syyttää Georgiaa hyökkääjäksi – ja siitä valehtelijasta jotkut haluaisivat Suomelle seuraavaa pääministeriä.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu