Ydinvoima varteenotettava tapa

Suomessa ydinvoima tulee olemaan tulevaisuudessakin ainoa varteenotettava tapa tuottaa riittävästi sähköä ympäristöystävällisesti ja halvalla.

Vesivoimaa voidaan rakentaa Suomeen lisää, mutta kuitenkin hyvin rajallisesti. Vesivoima on toinen järkevä tapa, ydinvoiman lisäksi, tuottaa Suomessa sähköä ympäristöystävällisesti ja halvalla.

Tuulivoiman lisärakentamisessa Suomeen EI ole mitään järkeä. Aurinko EI anna Suomessa energiaa juuri talvipakkasilla kun energiaa todella tarvittaisiin.

Suomessa eivät ole järkeviä myöskään vuorovesi- tai aaltovoimalat.

Polttaminen on erittäin saastuttavaa, joten siitä on luovuttava. Kaikki kivihiilen ja öljyn polttamiseen perustuva energiantuotanto (myös kaukolämpö) kannattaa korvata ydinvoimaloilla. Hakkeen polttaminenkin saastuttaa, eikä metsää saisi ryöstää.

Sähköautojen lataukseen tulee Suomessa kulumaan noin yhden suuren ydinreaktorin verran sähköä.

Uusien nestemäisten polttoaineiden (mm. lentokoneita varten) tuotantoon tulee kulumaan hyvin runsaasti ydinvoimalla tuotettavaa sähköä.

Sähkö on välttämättömyyshyödyke, jota on tuotettava niin paljon kuin sitä kulutetaan.

Halpa sähkö on hyvin tärkeää Suomen kilpailukyvyn ja siten suomalaisten hyvinvoinnin kannalta.

Rakennettakoon ensialkuun – vuoteen 2020 mennessä – Suomeen NELJÄ uutta suurta ydinreaktoria. Päätöksiä tehtäessä on huomioitava kokonaisvaikutus, eikä saa tunteilla.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu