Polttaminen (energiantuotanto) tappaa

Uusi Suomi uutisoi tänään USAssa sijaitsevassa maakaasuvoimalassa sattuneesta räjähdyksestä, jossa kuoli ja loukkaantui merkittävä määrä ihmisiä. Erilaisissa jotakin polttavissa voimalaitoksissa tapahtuvat kuolemaan johtavat onnettomuudet eivät ole harvinaisia.

Puhumattakaan siitä, että jo pelkästään hiilikaivoksissa tapahtuvissa onnettomuuksissa kuolee vuosittain suuruusluokkaa 10 000 ihmistä (siis enemmän kuin 1000 ja vähemmän kuin 100 000).

Kivihiilen, turpeen, hakkeen ja erilaisten pottoaineiden kuten dieselöljyn polttamisesta aiheutuvat pienhiukkaset ja muut myrkyt tappanevat vuosittain paljon enemmän ihmisiä kuin niissä hiilikaivosonnettomuuksissa kuolee.

Kun energiantuotanto on ihmisille välttämätöntä, niin erilaisia tuotantomuotoja hyvyysjärjestykseen pistettäessä kannattaa huomioida myös eri tuottantomuotojen tuottamat ruumiit.

Ydinvoima on erittäin turvallinen tapa tuottaa energiaa – lisäksi se on ympäristöystävällinen ja halpa tapa tuottaa energiaa. Vesivoimakin on turvallinen, ympäristöystävällinen ja halpa tapa tuottaa sähköä.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu