Blogikirjoitukset VAIN omalla nimellä

US-blogien sääntö: ”Voit valita blogisi käyttäjätunnuksen vapaasti, mutta edellytämme kirjoittamista omalla nimellä.”

Valitettavasti sitä ei noudateta. Jotkut ”nilviäiset” vielä kaiken hyvän lisäksi pettävät lukijoita esiintymällä väärällä nimellä – esimerkiksi ”laurimunkisto”. Tämä otus perusteli seuraavasti:

”US blogeihin kirjoittaa moniakin eri nimimerkkejä. Jotkut jopa julkaisevat omia blogikirjoituksia nimimerkillä, eikä niihin puututa millään tavalla, joten kaipa tuo ihan sallittua on.”

Olen esittänyt Uudelle Suomelle, että kirjoittajat identifioitaisiin esimerkiksi pankkitunnusten avulla. Vastauksena sain, että siitä on kustannuksia. Itse olisin valmis myös maksamaan vaikkapa kohtuullisen vuosimaksun siitä, että US näyttäisi minun olevan identifioitu kirjoittaja.

Pankkitunnusten lisäksi identifiointiin on tietysti muitakin keinoja. Blogistilta voitaisiin vaikkapa edellyttää, että hän käyttää valokuvana sellaista valokuvaa itsestään, että hän on selvästi siitä kuvasta  tunnistettavissa. Lisäksi hän näyttäisi henkilöllisyystodistuksensa toimituksessa tai lähettäisi kopion henkilöllisyystodistuksestaan – jonka jälkeen saisi käyttäjätunnuksen ja salasanan.

Kirjoittajat siten klassifioitaisiin: identifioituihin, rekisteröityihin ja vieraisiin.

Vieraiden, eli anonyymien kommentit voisi jokainen bloggaaja kieltää tai sallia halunsa mukaisesti. Esimerkiksi nimen väri voisi osoittaa onko kyseinen kirjoittaja identifioitu.

Sama uutisten kommentoinnissa. Anonyymit vain ennakkosensuurin kautta. Rekisteröityneiden (antaneet varmennetut yhteystietonsa toimitukselle) kommentit voisivat tulla näkyviin ilman ennakkotarkastusta ja identifioidut kirjoittajat voitaisiin näyttää vaikka värillä – ehkä myös näyttää kuva.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu