Ranska myi Venäjälle "Mistraleja"

Ranska myi imperialistiselle Venäjälle ennen Talvisotaa lentokonemoottoreita ja lisenssin niiden valmistamiseksi Venäjällä.

Sen ranskalaisen tietotaidon avulla Venäjä sitten rakensi sotilaslentokoneita, jotka pommittivat ja ampuivat suomalaisia Talvisodassa ja Jatkosodassa.

Vesijäähdytteinen V-12 moottori Hispano-Suiza 12Y-31, jota Ranska itse käytti Morane-Saulnier MS406 hävittäjässä, valmistettiin Venäjällä lisenssillä nimellä Klimov M-100. Sitä Venäjä käytti mm. Suomea pommittaneessa SB-pommikoneessa. Sen ahdettua versiota M-105 käytettiin mm. nopeassa kaksimoottorisissa pommikoneessa Pe-2 – myös mm. Suomea pommittamassa. Jak ja LaGG hävittäjissä oli sama moottori taas mm. suomalaisa ampumassa.i

Kaksirivinen tähtimoottori Gnome-Rhone 14K oli nimeltään Mistral Major. Venäjä valmisti niitä moottoreita Zaporodzhessa tehtaassa nro. 29. Toki Venäjä nimesi moottorin uudelleen nimille M-85, M-87 ja M-88. Niitä käytettiin sekä kaksimoottorisissa pommikoneissa, että yksimoottorisessa kevyessä pommikoneessa.ii

Niinpä, Ranska myi sotilaslentokoneissa käytettävää teknologiaa imperialistiselle roistovaltiolle Venäjälle ja Venäjä käytti sitä teknologiaa demokraattista Suomea vastaan.

Nyt Ranska tarjoaa imperialistiselle roistovaltiolle Venäjälle kahta modernia suurta maihinnousulaivaa (helikopteritukialus) valmiina ja lisenssiä lisävalmistukseen Venäjällä.

Mm. Baltian maat ja Georgia ovat esittäneet vastalauseensa Mistralien myyntiaikeeseen.

Venäjän laivaston komentaja on kehunut Mistralia maasta taivaaseen todeten, että niiden avulla Venäjän olisi ollut hyvin helppo ja nopea hyökätä Georgiaan vuonna 2008. Vanhemmilla venäläisillä maihinnousulaivoilla maihinnousu Georgian rannikolle oli hidasta.

Mistralit Venäjän hallussa ovat sotilaallinen uhka myös Suomelle, eikä vain Baltian maille ja Georgialle. Siksi Suomen pitää mielestäni esittää Ranskalle virallinen vastalause Mistralien myyntiaikeen johdosta.
iMark Solonin, Rahulikult magavatel lennuväljatel, 2008, sivu 72
iiMark Solonin, Rahulikult magavatel lennuväljatel, 2008, sivu 90

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu