Suomalaisia herkkuja

Useiden ulkomaiden ravintoloista saa toki erilaisia herkullisia ruoka-annoksia, mutta kyllä kotimaisista tarpeistakin saadaan vallan herkullisia sapuskoja.

Vaikkapa poronselykset ovat todella hyviä, eikä sellaisia taida juuri muulta kuin suomalaisista ravintoloista löytyä. Entäpä pihvit hirvenlihasta, nam, nam.

Puolukasta saa aivan erinomaista puuroa, sen kaveriksi kun lurauttaa aimo annoksen täysmaitoa (3,5%) – niin onpa herkullista. Puuroa ei saa mielestäni tehdä puolukkamehusta vaan siinä pitää olla koko marjat mukana. Marjat voi ajaa syksyllä soseeksi ja pistää jo siinä vaiheessa sokeria sekaan – sitten pakkaseen. Siitä soseesta tulee paras puuro. Puolukkamehua pitää tietysti valmistaa mehumaijalla ja onpa erinomaista juotavaa niin kuumana kuin kylmänä.

Mustikkahillo  yhdistettynä raiskäleisiin on todellinen kulinaristinen nautinto. Ensin pitää tietenkin paistaa isoja ohuita lettuja VOISSA kuumalla pannulla. Mustikkahilloa päälle ja kääriä rullalle. Sitten vaan haukkelemaan rullan päästä. Voi että osaakin olla hyvää. Pakastetuista mustikoista voi keittää kiisseliä. Kun täysmaidosta keittää riisipuuron ja laittaa lautaselle kaveriksi mustikkakiisseliä, niin taas on aivan herullinen ateria.

Korvasienikeitto on myös nautinto, kunhan ei ole säästetty kermassa eikä voissa. Nam!

Useista eri sienistä (esimerkiksi karvarouskuista) saa marinoimalla todella hyviä. Tänä talvena olen syönyt jo lukemattomia isoja purkillisia marinoimiani sieniä, enää on puoli tusinaa purkkia jäljellä ja pitää ruveta tiukkaan säännöstelyyn, että saa vielä joka kuukautena herkutella ennen uutta sienisatoa.

Entäpä sitten suomalainen lenkkimakkara. Joku voi kirota lenkkiä, mutta siitäkin saa aivan erinomaisia ruokia. Esimerkiksi mikroaaltouunissa pika-ateria. Lenkkimakkaran puolikkaaseen viilto, viiltoon valkosipulisiivuja, sekä voita, kanneksi juustosiivut ja lämmitys. Onpa erinomaista vaikka perunoiden kera. Jos lisukkeeksi laittaa vaikka maustekurkun, niin on todella herkullista. Tietenkin makkarakeitto on herkullista, kunhan makkarapalat ruskistetaan kunnolla voissa – sipulia pitää olla isoina paloina runsaasti ja sipulit lisätään viimeisenä eikä keitetä pehmeäksi.
Niinkin yksinkertainen asia kuin kaurapuuro on hyvää suomalaista ruokaa – toki sekin pitää keittää täysmaitoon.

Suomalainen ruisleipä on herkullista kun vetäisee voita päälle.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu