Biopolttoaineista

On selvää, että raakaöljypohjaisten polttoaineiden hinnalla on pitkällä tähtäimellä vain yksi suunta – ylöspäin. Toisaalta on selvää, että näkyvässä olevassa tulevaisuudessa tarvitaan nestemäisiä polttoaineita – esimerkiksi lentokoneiden polttoaineeksi.

Kun otetaan huomioon, että puun (esimerkiksi hakkeena) ja turpeen polttaminen saastuttaa ympäristöä ihan perusteellisesti, niin on selvää, että siitä polttamisesta on luovuttava. Polttamisesta voidaan luopua yksinkertaisesti – rakentamalla runsaasti ydinvoimaa, tuottamaan sähköä ympäristöystävällisesti ja halvalla.

Nykyisissä biopolttoaineissa (biodiesel ja bioetanol) ei ole järkeä, sillä koko ketju huomioiden nekin saastuttavat mahdottomasti.

Seuraavan sukupolven biopolttoaineiden valmistusta kannattaa kuitenkin tutkia. Puuta Suomessa kasvaa joka tapauksessa ja kun rakennetaan runsaasti uutta ydinvoimaa tuottamaan halpaa energiaa, niin uuden sukupolven biopolttoaineissa voi hyvinkin olla järkeä.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu