Vapaan miehen tunnus

Aseenkanto-oikeus on aina ollut vapaan miehen tunnus. Orjien ei ole sallittu kantaa asetta.

Kun joku valtio on sotilaallisesti miehittänyt jonkun kansan asuinalueen, niin kansalta (vapailta miehiltä) on kielletty aseiden kantaminen.

Esimerkiksi USAn Perustuslaki antaa kansalaisille oikeuden kantaa asetta. Aseenkanto-oikeutta voidaan tietyin perustein rajoittaa. Esimerkiksi rikolliselta voidaan  oikeuden päätöksellä kieltää oikeus kantaa asetta – sen jälkeen hänelle ei enää saa myöskään myydä asetta. Myös paikkakohtaiset rajoitukset katsotaan mahdollisiksi – esimerkiksi koulu voi päättää, etteivät oppilaat saa tuoda asetta koulun alueelle.

Virolaiset ovat historiassaan joutuneet välillä orjan asemaan – silloin heiltä on kielletty aseenkanto-oikeus.

Suomalainen mies ei ole joutunut varsinaiseen orjan asemaan, joten hänellä on yleisesti ottaen historiassa ollut aseenkanto-oikeus. Venäjän miehittäessä Suomen vuonna 1809 myös tämä vapaan miehen oikeus kantaa asetta tuli uhatuksi, mutta jopa sortovuosien aikana Suomessa oli ampumaseuroja ja kansalla aseita.

Suomen itsenäistyttyä suomalaisilla on ollut runsaasti erilaisia aseita – pienistä taskuaseista järeisiin pistooleihin ja lippaallisiin kivääreihin.

Suomalaisten aseet ovat taanneet Suomen itsenäisyyden säilymisen Vapaussodassa, Talvisodassa ja Jatkosodassa. Venäjä ei kyennyt kovista yrityksistä huolimatta valloittamaan Suomea.

Jatkosodan  päätyttyä Venäjä halusi taata itselleen mahdollisuuden viimeinkin valloittaa Suomi ja määräsi Suomen puolustusvoimien aseet kerättäväksi vain muutamaan varastoon, jotta nopea liikekannallepano tulisi mahdottomaksi. Suomalaiset olivat silloin kuitenkin niin järkeviä, että organisoivat laajamittaisen aseiden hajavarastoinnin – jota kutsutaan asekätkennäksi.

Venäjän puna-armeija sai Jatkosodan  jälkeen taas käskyn hyökätä Suomeen miehittämään Suomi – mutta kun asekätkentä selvisi venäläisille, niin hyökkäyskäsky peruutettiin  viimehetkellä ja taas Suomi jäi sotilaallisesti valloittamatta.

No, Venäjä ei tietenkään ole koskaan luopunut tavoitteestaan valloittaa koko Suomi. Niinpä Venäjä kielsi Suomelta Suojeluskunnat, jotta Suomen puolustuskyky alenee oleellisesti – niin on myös valitettavasti käynyt. Surkeaa on, että suomalaiset ovat edelleen niin kyyryssä Venäjän edessä, ettei Suojeluskuntia ole vieläkään perustettu uudelleen. Virossa sentään Suojeluskunnat (Kaitseliit) perustettiin uudelleen Venäjän miehityksen vielä kestäessä ja ne ovat nytkin varteenotettava (-vin) osa Viron puolustusvoimia.

Vapaan Suomen, Vapaan miehen, aseenkanto-oikeutta on Jatkosodan jälkeen alettu rajoittamaan ja kiristämään yhä tiukemmin. Onneksi suomalaisilla on kuitenkin vielä kohtuullinen määrä aseita kodeissaan – se hillitsee imperialistista roistovaltiota Venäjää edelleen.

On täysin käsittämätöntä, että parhaillaan on vireillä hanke, jossa aseen hallussapito-oikeutta rajoitettaisiin jyrkästi entisestään – minusta se aseiden rajoittaminen on maanpetoksellista toimintaa, josta on hyötyä imperialistiselle Venäjälle ja on haittaa itsenäiselle Suomelle sekä suomalaisille. Ei Venäjä ole suinkaan luopunut tavoitteestaan tällä suunnalla.

Haluavatko asenihilistit tehdä lopun itsenäisestä Suomesta ja tehdä suomalaisista miehistä orjia?

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu