Typerä tavoite – 38%

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen hehkutti olevansa ”mielettömän onnellinen” energiapaketin solmimisesta ja kiitti vuolaasti Mauri Pekkarista.

Toivon, että Jyrki heräisi todellisuuteen:

1. Oli äärimmäisen typerää luvata Suomen nostavan uusiutuvan energian osuuden nykyiseltä 28,5% tasolta vuoteen 2020 mennessä 38% tasolle. Siitä tavoitteesta EI ole hyötyä Suomelle, suomalaisille, eikä ympäristölle. Tavoitteena olisi pitänyt olla esimerkiksi ympäristön saastuttamisen puolittaminen – eli esimerkiksi pienhiukkaspäästöjen, rikkidioksidipäästöjen, typen oksidien päästöjen ja hiilimonoksidipäästöjen oleellinen alentaminen.

2. Se, että kyseisen paketin mukaan lapioidaan tuuleen noin 350 000 000 euroa vuodessa suomalaisten veronmaksajien rahaa EI vähennä ympäristön saastuttamista ainakaan merkittävästi. Puun polttaminen sekä biopolttoaineiden valmistaminen sekä polttaminen, joita tällä rahalla edistetään SAASTUTTAA luontoa ihan perusteellisesti.

3. Tuulivoiman lisärakentamissesta Suomeen EI ole hyötyä Suomelle ja suomalaisille – päinvastoin siitä on haittaa. Nyt tätä haitantekoa päätettiin tukea veronmaksajien pussista aivan valtavalla summalla joka vuosi. Ei ole mitään syytä olla ”mielettömän onnellinen”.

——

Siitä asiasta, että hyödyllinen ydinvoiman lisärakentaminen sai hallituksessa kannatusta kahden luvan verran voidaan tietenkin edellä mainitun suunnattoman typeryyden vastapainona olla edes jossakin määrin tyytyväisiä. Kun kuitenkin otetaan huomioon, että todellisuudessa Suomeen pitää rakentaa NELJÄ uutta suurta ydinreaktoria vuoteen 2020 mennessä, jotta sitä todellista saastuttamista voitaisiin reaalisesti vähentää merkittävästi, niin tyytyväisyyteen ei ole juurikaan aihetta – ei ainakaan ”mielettömään onnellisuuteen”.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu