Joustosta

Jos Suomen elintarviketyöläiset eivät jousta työajoissa, niin se johtaa varmasti työpaikkojen oleelliseen vähenemiseen Suomessa.

Työ siirtyy sinne, missä työntekijät ymmärtävät, että töissä ollaan silloin kun on työtä ja vapaalla ollaan silloin kun työtä ei ole.

Kuluttajille se valitettavasti tarkoittaa sitä, että elintarvikkeemme tulevat kauppoihin yhä kauempaa – eikä se välttämättä paranna niiden laatua.

Mutta saadaanpahan taas lisää porukkaa kortistoon – ja Suomen kilpailukyky heikkenee entisestään.

Jousto EI tarkoita, että tehtäisiin jatkuvasti pidempää työpäivää, tai työviikkoa.

Jousto tarkoittaa sitä, että tehdään työtä silloin kun kyseisellä tuotteella kysyntää ja ollaan vapaalla silloin kun ei ole järkevää tekemistä. Elintarvikealalla kysyntä EI ole tasaista. Jotakin tuotetta ostetaan hyvin paljon tiettynä viikonpäivänä ja ei juuri lainkaan muina päivinä. Samoin jotakin tuotetta ostetaan hyvin paljon vain muutamana päivänä vuodessa, eikä kysyntää ole muulloin.

Ei tuoretuotteita ole järkevää tehdä tasaista tahtia liukuhihnalla siten, että osa käytetään ja osa menee kaatopaikalle. Kun kulutus vaihtelee, niin tuotannonkin pitää vaihdella kysynnän mukaan. Siihen tarvitaan JOUSTOA.

Jos elintarviketyöläiset haluavat tehdä työtä tasaisella kuormituksella yhtä monta tuntia joka päivä ja joka viikko läpi vuoden, niin kannattaa vaihtaa alaa – esimerkiksi vaihtamaan vanhusten vaippoja.

Antakaa jouston toimia – joustamiseen halukkaita tekijöitä taatusti löytyy kunhan AY-terroristit eivät estä työn tekemistä.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu