Venäjän "voiton" hinta

Venäjän tappiot Toisessa Maailmansodassa olivat niin suuret, että Venäjän olisi kannattanut hävitä se sota. Puhumattakaan Venäjän muille aiheuttamista tappioista ja millaista vahinkoa kommunismin eloonjääminen on aiheuttanut.

Venäjän viimeisimmät viralliset, tarkistetut, tappiot olivat kenraalimajuri Aleksandr Kirilinin mukaan 26,6 miljoonaa henkilöä, joista 8,6 miljoonaa kaatuneita sotilaita. Taaskaan ei ole eritelty mistä ne luvut koostuvat ja todennäköisesti ne ovat valhetta. Parempiakaan lukuja ei kuitenkaan ole saatavissa.

Jos 8,6 miljoonaa sotilasta on kaatunut, niin herää kysymyksiä:

– kuinka paljon on kuollut haavoihinsa?

– paljonko kuoli nälkään ja tauteihin?

– paljonko teloitettiin omien toimesta? (ilmeisesti miljoonia)

– paljonko kuoli Venäjän vankileireillä? (karkureita, vangiksi antautuneita)

Kun venäläisiä sotilaita karkasi ja/tai antautui vangiksi massoittain, niin otettiin käyttöön käytäntö, että karkurin tai vangiksi antautuneen perhe vangittiin ja vietiin ”Siperiaan”. Kuinka suuri osa näistä syyttöminä vangituista kuoli?

No, hyvä on, oikeita määriä ei saada koskaan selville, sillä venäläiset ”eivät ole laskeneet ihmisiä – sikoja ja hevosia kyllä”. Valehdelleet kyllä siitäkin edestä.

—–

Sodan aikana ja sodan jälkeen Venäjällä oli myös nälänhätä, joka aiheutti kuolemia – sekin on Venäjän imperialistisen sotapolitiikan syytä.

Entä jos Venäjä olisi voittanut?

Venäjän aikomuksena oli hyökätä maailmanhistorian suurimmin joukoin länteen heinäkuussa 1941. Ranska oli lyöty, Saksan vähäiset joukot olivat hajallaan Ranskassa, Norjassa, Tanskassa, Ranskassa, Balkanilla, jne. JOS saksalaiset eivät olisi tajunneet, että Saksan liittolainen Venäjä aikoi lyödä liittolaistaan ”kirveellä selkään” ja tehnyt ennakoivaa iskua itään, niin Venäjä olisi hyvinkin voinut voittaa sodan. Englannilla oli mitättömän pienet maavoimat ja englantilaiset olivat saarellaan.

Siinä tilanteessa Venäjän tappiot olisivat hyvinkin voineet olla pienemmät kuin toteutuneessa historiassa ja Venäjä olisi saanut miehitettyä Euroopan. Onneksi Saksa kuitenkin teki sen ennakoivan iskunsa itään, joten niin hullusti ei käynyt.

Entä jos Venäjä olisi hävinnyt?

Entäpä JOS Mussolini ei olisi ollut riippakivenä Hitlerin kaulassa ja ennakoiva isku itään olisi voitu aloittaa muutamaa viikkoa aiemmin?

Saksa olisi saanut valloitettua vuonna 1941 Moskovan, joka oli ja on erittäin tärkeä liikenteen solmukohta. Venäjä olisi sitten luhistunut viimeistään vuonna 1942.

Siinä skenaariossa venäläisten tappiot olisivat olleet hyvin suurella todennäköisyydellä huomattavasti pienemmät kuin toteutuneessa historiassa.

Kiinastakaan ei olisi tullut kommunistista, Korean sotaa ei olisi ollut, Vietnamin sotaa ei olisi ollut. Noin 100 miljoonasta kommunismin uhrista olisi valtaosa jäänyt toteutumatta.

Entä jos Venäjä ei olisi halunnut sotaa?

Toteutuneessa historiassa nimenomaan Venäjä halusi saada aikaan Toisen Maailmansodan, että saisi sen avulla valloitettua koko Euroopan – aluksi.

Entäpä jos Venäjä ei olisikaan ollut imperialistinen ja halunnut valloittaa koko Maapalloa?

Venäjä olisi voinut käyttää valtavia luonnonvarojaan (muilta kansoilta ryöstettyjä) Venäjän hyvinvoinnin rakentamiseen. Mutta ei, sellainen skenaario oli ja on mahdoton, sillä Venäjä on imperialistinen roistovaltio ja venäläiset ovat isovenäläisiä sovinisteja.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu