Ukraina tienhaarassa

Ukraina on jakaantunut länsimielisiin ja venäläismielisiin (venäläisiin). 9.5.2010 Lvovissa kansallismielisten mielenosoituksessa mielenosoittajat polkivat punalippuja, sekä kantoivat jättiläiskokoista (200 m pitkä) Ukrainan lippua huutaen ”eläköön Ukraina”.

Toisaalta Ukrainan venäläinen presidentti on antanut Sevastopolin laivastotukikohdan pitkäksi aikaa Venäjän käyttöön ja Venäjä yrittää saada haltuunsa Ukrainan kaasuverkoston.

Presidentin vastustajat perustivat tänään 10.5.2010 Ukrainan Puolustuskomitean, johon liittyi yhdeksän puoluetta ja järjestöä (6 puoluetta). Komitean päämääränä on mm. taistella euroatlanttisen suuntauksen puolesta.

Ukraina itsenäistyi samalla kun Suomi ja Viro, mutta Venäjä miehitti Ukrainan jo vuonna 1919. Venäjä teki ukrainalaisten kansanmurhan 30-luvulla.

Ukrainalaiset taistelivat leijonan lailla Ukrainan vapauden puolesta ja Venäjän uutta miehitystä vastaan Toisen Maailmansodan yhteydessä.

Ukraina palautti itsenäisyytensä samalla kun mm. Viro, Georgia ja Tshetshenia, mutta Ukraina ei saanut tehtyä selvää pesäeroa Venäjään ennen kuin Oranssissa vallankumouksessa.

Nykytilanne on erittäin tulenarka. Venäjä yrittää miehittää Ukrainan jälleen, mutta länsimieliset ukrainalaiset haluaisivat jo päästä karkuun imperialistista roistovaltiota Venäjää.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu