Kilpikonna ja kettu

Saadakseen syötyä kilpikonnan kettu suostuttelee kilpikonnaa luopumaan kilvestään. Kettu laittaa kilpikonnan eteen näytön, jossa näytetään jatkuvasti miten kilpikonnan sukulaiset lentävät taivaalla ilman kilpeä niinpä viimein kilpikonna haluaa itsekin kyetä samaan ja luopuu vapaaehtoisesti kilvestään.

Näin havainnollisesti Timothy L. Thomas kuvasi Venäjän informaatiosodan strategiaa NATOn kyberpuolustuskonferenssissa Tallinnassa 17.5.2010.

Se on hyvä vertaus Venäjän yleiseen strategiaan naapureidensa suhteen. Kun nykyiset naapurit on syöty, niin uudet naapurit saavat sitten saman käsittelyn.

Kyseessä on puhtaasti Venäjän imperialismi ja venäläisten isovenäläinen sovinismi. Syksyllä 2008 Venäjä hyökkäsi sotilaallisesti Georgian kimppuun, kun Georgia ei suostunut riisumaan kilpeään, vaan päinvastoin yritti vahvistaa puolustustaan (pääsemällä NATOn suojiin).

Parhaillaan Venäjä yrittää saada haltuunsa Ukrainan kaasuverkot, jotta niiden (ja Sevastopolin  laivastotukikohdan) avulla saa taas ”syötyä” Ukrainan.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu