Valkeasaari 9.6.1944

Suomi nukkui ”Ruususen unta” ja oli kielletty herättämästä. Venäjä yritti herättää Suomea 9.6.1944 aamulla, mutta ei onnistunut yrityksessään. Suomea piti ravistella oikein kunnolla, että heräisi karvaaseen todellisuuteen. Jonkinasteiseen horrokseen Suomi heräsi sitten myöhään seuraavana päivänä, mutta ”torkkuherätystä” tarvittiin vielä pitkään ennen kuin silmät viimein aukesivat.

Se 10.6.1944 olikin sitten Suomen Puolustusvoimien ”Musta päivä”.

Kotisivullani olevassa artikkelissa tarkastellaan taustoja, sen hetkistä tilannetta, toimenpiteitä (oikeammin rikollista toimettomuutta) ja mitä tapahtui – suorin lainauksin ja tarkoin lähdeviittein. Meidän TÄYTYY oppia menneisyydessä tehdyistä virheistä – valitettavasti ei kuitenkaan näytä, että oppisimme. Parhaillaan ollaan tekemässä taas samaa erittäin kallista virhettä – valitettavasti se Homo Sapiensin määritelmä (viisas ihminen) ei näytä koskevan meitä suomalaisia.

On vain ajan kysymys milloin Venäjä taas herättää meidät illuusiosta todellisuuteen – selviämmekö hengissä siitä herätyksestä riippuu meistä itsestämme.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu