Venäjä hyökkäsi 22.6. alkaen

Venäjä hyökkäsi Suomen kimppuun alkaen 22.6.1941 kello 6.05 aloittaen Suomen ja Venäjän välisen Jatkosodan, joka oli erillissota.

Suomi oli voittanut Suomen ja Venäjän välisen Vapaussodan jääden itsenäiseksi, vapaaksi ja demokraattiseksi valtioksi.

Vapaussodan jälkeenkin Venäjä vehkeili yrittäen saada Suomessa aikaan vallankumouksen, mutta Venäjä epäonnistui siinäkin yrityksessään. Suomi puolestaan ei käyttänyt tilaisuutta hyväkseen ja kaatanut Venäjän kommunistista hirmuhallintoa.

Venäjä valmistautui huolella hyökkäämään jälleen Suomen kimppuun, mutta ei pelkästään Suomen vaan tavoitteena Venäjällä oli valloittaa koko Eurooppa – aluksi. Suomessa oltiin kuitenkin naiiveja ja uskottiin hyökkäämättömyyssopimukseen ja YKn edeltäjään Kansainliittoon, eikä varustauduttu Venäjän hyökkäyksen varalta. Siitä naiiviudesta jouduttiin maksamaan Talvisodassa kallis hinta.

Siperia kuitenkin opetti, joten Venäjän hyökätessä uudelleen Suomen kimppuun Suomi oli paremmin aseistautunut ja joukkoja saatiin aseisiin oleellisesti enemmän kuin Talvisotaan.

Valitettavasti taas unohdetaan historian opetukset ja laiminlyödään maanpuolustus. Jotkut typerykset luulevat, että EU tai NATO tulee apuun, kun Venäjä seuraavan kerran hyökkää Suomen kimppuun. Ei ole kuitenkaan tiedossa ensimmäistäkään pataljoonaa, joka tulisi apuun.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu