Ydinvoiman lisärakentamista on nopeutettava

Nyt ei kärsi höllöttää kuin haaleassa vedessä, vaan on toimittava nopeasti – ei tietenkään hosuen, mutta mahdollisimman nopeasti.

Meksikonlahden öljyonnettomuus aiheuttaa raakaöljyn tuotannon huipun lähitulevaisuuteen. Uusia merkittäviä öljyesiintymiä on vain hyvin syvällä meren pohjan alla – onnettomuus voi hyvinkin hidastaa tai jopa estää uusien öljylähteiden avaamisen merenpohjaan. Öljyntuotannon huippu tarkoittaa konkreettisesti sitä, ettei öljyntuotanto enää kasva, vaan vähenee.

Samaan aikaan öljynkulutus vain kasvaa, kun kehitysmaat alkavat käyttämään sitä yhä enemmän ja enemmän. Tyhmimmänkin luulisi ymmärtävän, että se tarkoittaa öljytuotteiden hinnan hyvin jyrkkää nousua lähivuosina.

Autoilu, kuljetukset, energiantuotanto – kaikki kallistuu voimakkaasti. Se aiheuttaa taas voimakkaan talouskriisin. Mitä enemmän Suomi ja suomalaiset ovat riippuvaisia öljystä ja maakaasusta, sitä huonommin Suomella menee tulevaisuudessa.

Tähän valtavaan ongelmaan on vain yksi järkevä ratkaisu Suomessa. Ne kaksi uutta ydinvoimalaa, joille on annettu periaateluvat on saatava käyttöön mahdollisimman nopeasti. Se ei kuitenkaan riitä.

On löydettävä kokonaan uusi taho rakentamaan täysin uusi ydinvoimala jonnekin Vaasan seudulle. Sen rahoitus voisi hyvinkin tulla työeläkerahastoilta. Seuraavan hallituksen on annettava luvat sekä Fortumin Loviisa 3:lle, että yhtiön XXX ”Vaasa 1:lle”. Ja nopeasti sittenkin.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu