Rikos ja rangaistus

Viimeaikoina on keskusteltu siitä pitäisikö törkeistä väkivaltarikoksista elinkautistuomion saaneita vapauttaa ennen kuolemaansa.

Tällä kertaa ei suoria lainauksia, eikä tarkkoja lähdeviitteitä – vaan tuntemuksia.

Saksan armeijassa Toisen Maailmansodan aikana oli kova kuri – rikoksia saksalaisten sotilaiden toimesta ei suvaittu. Nykyisen tulkinnan mukaan vähäisestäkin rikoksesta annettiin kuolemantuomio – nykyisin sellaisesta ei tulisi minkäänlaista rangaistusta.

Kerron pienen tarinan oman sukuni kokemuksesta: Sukuni pienellä maatilalla Rovaniemen maalaiskunnassa oli tietysti sen ajan normien mukaisesti maakellari, jossa säilytettiin mm. perunoita ja erilaisia säilykkeitä (se kellari on muuten edelleen  olemassa). Se on ihan sama kellari, jonka seinustalle asetettuihin maalitauluihin on koko suku sukupuolesta riippumatta harjoitellut ampumista, ettei ammu ohi kun ryssät seuraavan kerran yrittävät valloittaa Suomen.

No, yhtenä päivänä äidinäitini  huomasi, että sinne maakellariin oli mennyt kutsumaton vieras. Hän tietysti tavallisena suomalaisena naisena otti ampuma-aseen ja lähti kellarille katsomaan mitä oikein on tapahtumassa (perheen miehet olivat tietysti sodassa ryssää vastaan).

Kellarista löytyi saksalainen sotilas, joka oli varastamassa perunoita nälkäänsä – annoksissa ei ollut silloin hurraamista edes sotilailla. Hän oli tullut kävellen pitkän matkaa Rovaniemen lentokentän kieppeillä olleesta varuskunnastaan. Äidinäitini (nimeltään Silja, suomalaisen upseerin – kapiaisen – vaimo) vei perunarosvon varuskuntaansa aseella uhaten. Arvatkaa kaksi kertaa millaisen tuomion perunarosvo sai?

Hänet tuomittiin ammuttavaksi, ja myös ammuttiin.

Saksaa valloittaneet jenkit ryöstivät tavallisilta siviileiltä kaikenlaista arvokasta – kuten perhehopeita – rankaisematta. Siinä armeijassa ei tunnettu kuria – jenkit myös ampuivat kädet ylhäällä olleita aseettomia antautuvia saksalaisia sotilaita. Kaikkia esimiehiä puhuteltiin yksinkertaisesti sanalla ”Sir” – ettei tarvinnut osata arvomerkkejä.

Tavalliselle suomalaiselle on päivänselvää, että varkaus, raiskaaminen ja murha ovat rikoksia. Valitettavasti esimerkiksi venäläisille se ei ole ollut eikä ole edelleenkään selvää. Esimerkiksi Toisen Maailmansodan lopussa ja  sen jälkeen venäläiset sotilaat raiskasivat miljoonia saksalaisia – lapsista vanhuksiin, osan kuoliaaksi. Tietysti ryöstivät kaiken arvokkaan – vaikkapa rannekellon, joka silloin oli käytännöllisesti kaikilla saksalaisilla, vaan ei venäläisillä.

Aivan sama peli jatkui edelleen mm. Ensimmäisessä Tshetshenian sodassa, Toisessa Tshetshenian sodassa ja myös Georgian sodassa 2008. Jopa vessanpytyt ryöstettiin Georgian miehitetyiltä alueilta telkkareista puhumattakaan. Vastaan panevat yksinkertaisesti ammuttiin. Rangaistuksista ei ole pienintäkään esimerkkiä.

No, KUN Venäjä seuraavan kerran taas hyökkää Suomeen yrittäen TAAS valloittaa koko Suomen, niin toivottavasti niillä on edelleen vastassaan hyvin aseistettu kansa, joka kostaa kipeästi kaikki yritykset raiskata, ryöstää ja murhata suomalaisia.

Aselain muutoksia harkitsevien kannattaa miettiä asiaa myös tältä kannalta.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu