Siltarumpupoliitikot ja idiootit

Tänä aamuna uutisoitiin, että kivihiilen käyttöä voimalaitoksissa aiotaan korvata puun polttamisella. Puuta ei kuitenkaan voida suoraan käyttää kivihiilen asemesta tai seassa, vaan puu on joko hiiletettävä tai kaasutettava ennen käyttöä.

Eräs yritys on jo päättänyt tehdä kokeeksi yhden kaasutuslaitoksen jonka kustannus on noin 50 miljoonaa euroa. Puuta ei käytetä kivihiilen sijaan ilman tukiaisia. Työ- ja elinkeinoministeriön mukaa vuotuinen tuki olisi noin 50 miljoonaa euroa.

Eli käytännössä voimaloissa poltetaan veronmaksajien ja kuluttajien setelirahaa.

Hulluinta on kuitenkin, että puun polttaminen saastuttaa ympäristöä vallan perusteellisesti – kun otetaan koko ketju huomioon, kuten täytyy ottaa.

Mistä näitä omaa etuaan, Suomen ja suomalaisten kokonaisedun kustannuksella, ajavia siltarumpupoliitikkoja ja lehmänkauppoja tekeviä idiotteja oikein riittää?

Ei ole järkevää vaihtaa saastuttavaa kivihiilen polttamista saastuttavaan puun polttamiseen ja maksaa siitä vielä pirunmoisia tukiaisia.

On yksinkertaisesti annettava lisää lupia rakentaa ydinvoimaa ja vesivoimaa – molemmat ympäristöystävällisiä tapoja tuottaa energiaa halvalla, ILMAN TUKIAISIA.

Saastuttavan polttamisen verotusta on kiristettävä reilusti. Se tarkoittaa, että kivihiilen, puun, hakkeen, pellettien, maakaasun, turpeen, öljyn, jne. polttamista on verotettava.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu