Venäjä on suurvalta

Venäjän duuman ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Konstantin Kosatshev ihmettelee kokoomusjohdon käsitystä, että Venäjä on suurvalta lähinnä omasta mielestään. Kosatshevin mielestä Venäjä on suurvalta monilla mittareilla.

Minustakin Venäjä ON suurvalta monilla eri mittareilla.

Venäjä on korruption suurvalta – yksi maailman korruptuneimmista maista.

Venäjä on alkoholismin suurvalta, kuin myös huumeongelmien ja AIDSin suurvalta.

Venäjä on myös hyökkäävyyden suurvalta. Venäjällä on noin 23 000 hyökkäysvaunua (MBT), noin 15 600 jalkaväen taisteluajoneuvoa teloilla (IFV), noin 10 000 panssaroitua miehistönkuljetusajoneuvoa (AMV) – puhumattakaan taisteluhelikoptereista, rynnäkkökoneista, jne. Venäjä on lisäämässä parhaillaan hyökkäysaseistustaan mm. Mistralien hankinnalla. Venäjä on lisännyt ja lisää nopeasti hyökkäysvalmiuttaan.

Venäjä on myös imperialismin suurvalta. Venäjä on ollut imperialistinen roistovaltio jo noin 500 vuotta ja on sitä edelleen. Se tarkoittaa lyhyesti sitä, että Venäjä on valloittanut ja valloittaa koko ajan niin paljon muiden kansojen asuinalueita mihin sen voimat kulloinkin riittävät. Parhaillaankin Venäjä miehittää mm. Georgian Abhasiaa, ns. Etelä-Ossetiaa ja Akhalgoria – tietenkin myös mm. Japanin Kuriileja, Suomen Karjalaa, Viron Petseriä, Latvian Abrenea, Saksan Königsbergiä, Tshetsheniaa, jne.

Venäjä on selvittämättömien murhien suurvalta. Venäjä on murhannut valtavan määrän ihmisiä – kuten urhean ihmisoikeuksien puolesta taistelleen Anna Politkovskajan ja lukemattomia muita ihmisoikeusaktivisteja, tutkivia journalisteja, eikä oikeat syylliset joudu koskaan tuomiolle. Kun Venäjän FSB murhaa ja FSB ”tutkii” murhaa, niin eihän ne oikeat syylliset selviä.

Eli olen Kosatshevin kanssa osittain samaa mieltä. Joissakin asioissa Venäjä todellakin on suurvalta.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu