IP-osoitteesta kommentoinnin esto – esitys

Minulla on hyviä kokemuksia US-blogissani nimenomaan IP-osoitteesta kommentoinnin estosta. Ilmeisesti joku taho ei halua, että kommentoijien IP-osoitteita näytetään bloginpitäjälle, joten US harkitsee IP-osoitteiden näyttämisen lopettamista uudessa blogiohjelmistossa.

Valitettavasti löytyy henkilöitä, jotka eivät kommenteissaan kirjoita asiallisesti asiasta ja myös henkilöitä, jotka lähettävät kommenttejaan ”kuin konekivääristä” selvästi häirintätarkoituksessa. Että bloginpitäminen olisi mielekästä niin tällaisten häiriköiden kommentointi on voitava estää.

Se, että ennakkotarkastaisi kaikki kommentit ei ole ratkaisu – se aiheuttaa viiveen asiallisten kommenttien ilmestymiseen ja työllistää bloginpitäjää kohtuuttomasti.

Jälkikäteissensurointikaan ei ole ratkaisu, se roskapostitus on jo pilannut blogia ja keskustelua sekä aiheuttaa kuitenkin turhaa työtä.

Minulla on käytäntö, että sallin vain rekisteröityneiden kommentit ja kun asiaton kommentointi ei lopu varoitukseen niin olen laittanut kyseisen kommentin IP-osoitteen estolistalle (Keskustelun asetukset / Kommenttien estoluettelo). Pääsääntöisesti se on toiminut erittäin hyvin, tosin muutama nimikin on pitänyt laittaa estolistalle, mutta poikkeus vahvistaa säännön.

Virossa on sanonta ”hundid söönud, lambad terved” (sudet syöneet, lampaat hengissä). Sillä tarkoitetaan käytännössä englanninkielisessä maailmassa yleistä sanontaa win-win – molemmat osapuolet hyötyivät/voittivat.

Teen esityksen, jossa bloginpitäjälle ei näytetä kommentoijan IP-osoitetta, mutta kuitenkin saavutetaan ko. osoitteesta kommentoinnin esto (kuten parhaillaan on hyvin toimiva käytäntö).

Bloginpitäjälle tulee sähköpostiviesti saapuneesta kommentista. Siinä sähköpostiviestissä ei olisi enää IP-osoitetta kuten nyt on – mutta viestissä olisi linkki ”Estä kommentit tästä IP-osoitteesta”. Silloin kyseinen IP-osoite menee piilotiedostoon ja kommentit kyseisestä IP-osoitteesta kyseiseen blogiin estetään, mutta IP-osoite ei tule bloginpitäjän tietoon.

Näin helppoa on saavuttaa ”sudet syöneet, lampaat hengissä”-tilanne.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu