Beslanin koulukaappaus

1. Beslanin ”kaappaus” oli Venäjän ”turvallisuuspalveluiden” organisoima (kuten oli ”teatterikaappauskin”).

2. Tarkoituksena oli leimata Tshetshenian vapaustaistelijat terroristeiksi.

3. Koululla käytiin neuvotteluja Ingushian entisen presidentin Ruslan Aushevin toimesta – ja panttivankeja saatiin vapaaksi.

4. Beslaniin oli matkalla tukemaan neuvotteluja urhea toimittaja Anna Politkovskaja – mutta Venäjän FSB yritti murhata Annan myrkyttämällä matkalla. Anna jäi ihmeen kautta eloon, mutta ei päässyt Beslaniin.

5. Tshetshenian vapailla vaaleilla valittu laillinen presidentti Aslan Mashadov tarjoutui tulemaan oman henkensä uhalla neuvottelemaan ”kaappaajien” kanssa. Venäjä ei hyväksynyt sitä.

6. Nimenomaan Venäjän joukot avasivat tulen raskailla aseilla (hyökkäysvaunujen tykeillä, raketinheittimillä, jne.). Siten nimenomaan Venäjän viranomaiset ovat syyllisiä tragediaan (myös Beslanin äidit-järjestön mielestä).

7. Tarkkoja tietoja uhrien lukumäärästä ei ole julkisesti saatavissa. Väitetään 334 panttivangin, joista 186 olisi ollut lapsia, saaneen surmansa. Entäpä ”kaappaajien” ja viranomaisten tappiot ja sivulliset? Tapahtumien kulusta on hyviä rekonstruktioita ulkopuolisten toimesta, mutta Venäjän viranomaisten väitteisiin ei ole tässäkään tapauksessa uskomista.

http://www.youtube.com/watch?v=ITSlu2S3mOw&NR=1

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu