Puheenvuorosta

Hyvää

Näkökulmien ja blogikirjoitusten yhdistäminen Puheenvuoroiksi on hyvä ratkaisu. Mielestäni myös Mielipidepalsta kannattaa lakkauttaa/yhdistää Puheenvuoroihin.

Minulla on tapana kirjoittaa myös pitkiä artikkeleita, joihin tarvitaan väliotsikoita. Tähän saakka olen saanut ne aikaan kirjoittamalla ulkopuolisessa tekstinkäsittelyohjelmassa ja pannut sinne ”Otsikko 2”. Aiemmassa blogiympäristössä ne väliotsikot tulivat liian suuriksi, mutta tässä platformissa ne ovat automaattisesti hyvän kokoisia leipätekstiin nähden (no, ehkä väliotsikko voisi olla karvan verran suurempi). Kiitos.

Nyt näytetään uusien kommenttien määrä, kuten US:n puolella. Hyvä uudistus.

 

Keskeneräistä

Minun tieteellisissä artikkeleissani tarvitaan välttämättä selkeitä taulukoita, joissa on selvästi sarakkeet, rivit ja border-viivat selkeyttämässä taulukkoa. Ainakin vanhoissa artikkeleissani hyvät vanhat taulukot ovat hajonneet ja viivat ovat kadonneet. Suuri miinus. Esimerkiksi tämä artikkeli on nyt mennyt ihan surkeaan kuntoon:

http://jussina.puheenvuoro.uusisuomi.fi/39377-jatkosodan-kenttatykit

 

Sotahistoriaa käsittelevissä artikkeleissani tarvitaan luonnollisesti vältämättä karttoja. Vanhassa ympäristössä minulla oli varsinaisen tekstin seassa suuripiirteisiä karttoja, joista sai nopeasti yleiskuvan – ja lisäksi linkki suurempiresoluutioiseen karttaan josta sai halutessaan tarkempaa tietoa tihrustamatta – kartta aukeni koko kuvaruudun suuruiseksi ja/tai suuremmaksikin ja sitä saattoi sitten liikuttaa kuvaruudulla halutulle kohtaa, jotta näki yksityiskohdat tarkasti. Tämä hyvä mahdollisuus hävisi uudistuksessa, eli minun kannaltani mentiin huonompaan suuntaan. Esimerkki:

http://jussina.puheenvuoro.uusisuomi.fi/39533-siiranmaen-torjuntavoitto

 

Estolista

Minun mielestäni estolista on välttämätön, vaikka käytänkin vain kirjautuneiden kommentit sallivia asetuksia. Täytyy voida estää kaikenkarvaisten häiriköiden kuten räsänen ja harinen mellastaminen MINUN blogissani. Ennakkotarkastus EI ole hyvä ratkaisu, sillä minulla ei ole mahdollisuutta jatkuvasti kytätä milloin tulee kommentteja. Kommentoijan kannalta on ikävää jos ei näe kommenttinsa tulleen julkaistua.

 

Kommentointien sisennys

En ole vielä nähnyt miten käy kun sisennyksiä tulee runsaasti. Luultavasti huonosti kuten US:n puolella käy. Aika näyttää.

 

Käyttäjän kuva, yms.

Minun mielestäni bloggaajilta on vaadittava sellainen kasvokuva, josta heidät voidaan tunnistaa. Siis sen on oltava vaatimus, eikä pyyntö. Kirjoitettava ehdottomasti omalla nimellä ilman mitään poikkeuksia (anonyymiä roskaa on internetissä aivan tarpeeksi muutenkin). Puoluekanta olisi mielestäni hyvä näkyä aina suoraan kuten ennenkin. Kuva, nimi, puoluekanta ja otsikko auttavat seulomaan suuresta massasta nopeasti sen mikä artikkeli kannattaa avata luettavaksi.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu