Energiaverosta

Jyrki Kataisen tarkoitus on varmaankin ollut ihan hyvä energiaveropakettia kasattaessa, mutta minä annan kokoomuslaisena ”haisevan vastalauseen”.

Periaatteena täytyy olla, että mitä saastuttavammin energiaa tuotetaan sitä enemmän sitä tuotantomuotoa verotetaan. Vastaavasti ympäristöystävällistä energiantuotantoa (energiaa) EI SAA verottaa lainkaan.

Täten kivihiilen, turpeen, puun (hake, pelletit), öljyn, maakaasun, jne. polttamista täytyy verottaa sen saastuttamisen vuoksi.

Vastaavasti ydinvoimaa, vesivoimaa ja sähköä itseään EI SAA verottaa lainkaan – ne ovat erittäin ympäristöystävällisiä.

Ehkä voisi olla lisäksi energian tuontivero – kaikesta Suomeen tuotavasta energiasta kannettaisiin jonkinlainen tuontivero. Eli esimerkiksi kivihiiltä, maakaasua ja öljyä verotettaisiin vielä toiseen kertaan tuonnin vuoksi. Jos turvetta tai haketta tuotaisiin Suomeen käytettäväksi energiatarkoitukseen niin niistäkin pitäisi ottaa roposet valtion kassaan. Tuontisähköäkin voitaisiin verottaa. Tehtäköön Suomeen niin paljon uutta ydinvoimaa, ettei sähköä tarvitse milloinkaan tuoda Suomeen.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu