Pakkoruotsi lisää vastakkainasettelua

Ruotsinkieliset suomalaiset ovat aivan yhtä hyviä suomalaisia kuin me suomenkielisetkin suomalaiset.

Ruotsinkieliset suomalaiset ovat taistelleet imperialistista
roistovaltiota Venäjää vastaan Vapaussodassa, Talvisodassa
ja Jatkosodassa.

Ruotsinkieliset suomalaiset ja me suomenkieliset suomalaiset olemme samassa veneessä ja meidän tulee soutaa samaa tahtia yhteisen hyvän puolesta.

Se, että meillä on eri äidinkieli EI saa johtaa minkäänlaisiin
sortotoimenpiteisiin, vaan meidän on oltava veljiä ja siskoja keskenämme.

Mutta pakkoruotsi on pahasta – se lisää vastakkainasettelua, kaunaa ja ehkä jopa vihaa meidän suomalaisten keskuudessa.

Ei ole mitään järkeä siinä, että noin 95% Suomen väestöstä
edustavien suomenkielisten on pakko opetella ruotsinkieltä.
Toki halukkaille on taattava mahdollisuus opetella ruotsia.

Joskus kaukana historiassamme ruotsinkielen opiskelua perusteltiin sillä, että muut pohjoismaat tulevat sitten tarvittaessa apuun kun Venäjä yrittää valloittaa Suomen. Ja paskanmarjat sanon minä
suoraan.

Vapaussodan aikana Suomessa oli ruotsalaisia vapaaehtoisia taistelemassa Venäjää vastaan – kiitos siitä – mutta Ruotsin valtio yritti ryöstää Suomelta Ahvenanmaan. Eipä tule mieleen, että Norjasta tai Tanskastakaan olisi ollut Suomelle iloa.

Talvisodan aikana Suomeen tuli ruotsalaisia vapaaehtoisia taistelemaan Suomen (ja Ruotsin) vapauden puolesta lähinnä Lappiin. Mukana oli myös norjalaisia ja tanskalaisia vapaaehtoisia. Kiitos näillekin vapaaehtoisille. Ruotsin valtiosta sen sijaan saattoi hyvinkin olla Suomelle enemmän haittaa kuin hyötyä.

Jatkosodan aikana Suomeen tuli ruotsalaisia vapaaehtoisia taistelemaan Suomen (ja Ruotsin) vapauden puolesta. Jälleen kiitos vapaaehtoisille avusta. Ruotsin valtiosta ei ollut tässäkään sodassa Suomelle iloa, haittaa sen toiminnasta oli siitäkin edestä.

Nyt Ruotsi on ajanut maanpuolustuksensa ihan totaalisesti alas. Ruotsi on käytännössä sotilaallinen tyhjiö ja sellaisenaan vaarallinen Suomelle. Ryssät voivat ihan hyvin keksiä, että
valloittavatkin ensin Ruotsin ja saavat sitten hyökättyä Suomen kimppuun sekä lännestä, että idästä. Ei ole vähäisimpiäkään toiveita siitä, että saisimme jotakin apua pohjoismaista.

Siten pakkoruotsille ei ole tätäkään turvallisuupoliittista perustelua – eikä ole oikeasti ollut aiemminkaan.

Ruotsinkielisillä suomalaisilla ei saa olla mitään etuoikeuksia, mutta heillä on tietysti oltava turvattu tulevaisuus Suomessa. Mielestäni heidän asemaansa huonontaa pakkoruotsi.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu