Jussin Herkkutattikeitto

Kun nyt on hyvä herkkutattivuosi, niin inspiroin keiton – minusta siitä tuli ihan hyvää, joten teen jälkikäteen ohjeen. Hymy

– kaksi isohkoa herkkutattia jalkoineen reilun kokoisiksi siivuiksi (kutistuu);

– kasariin reilu köntti voita (vähintään 100g) sulamaan. Kun kärisee niin sienipalat sekaan;

– samalla mikrossa valmistetaan lihalientä reilusta puolikkaasta lihaliemikuutiota (Starissa ei ole hirveästi suolaa) isohkossa mukissa;

– sienipaloja käännellään voissa ja sekaan silputaan nippu mintunlehtiä omasta puutarhasta. Ehkä puoli teelusikallista tai vähemmänkin suolaa. EI pippuria tms.;

– kun sienet ovat kutistuneet ja luovuttaneet nesteensä, niin kaksi kukkuraruokalusikallista vehnäjauhoja sekaan. Sekoitellaan;

– lihaliemi sekaan ja sekoitellaan, antaa jauhojen tasoittua liemeen;

– reilu loraus (ehkä pari desiä) täysmaitoa sekaan ja sekoitellaan;

– pilkotaan kaksi SUURTA valkosipulinkynttä sekaan – ei atomeiksi, vaan paloina, sekoitellaan;

– palotellaan iso sipuli isokokoisiksi paloiksi ja sekaan, sekoitetaan. EI saa keittää enää, vaan antaa vain hetken hautua. Sekoitetaan.

Kimppuun!

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu