Ministeri Ahmed Zakajev

Ahmed Zakajev on Tshetshenian pakolaishallituksen ministeri. Puolan viranomaiset ovat törkeästi pidättäneet Zakajevin 17.9.2010, hänen matkustettuaan kansainväliseen Tshetsheniakonferensiin Puolaan.

Imperialistinen Venäjä hyökkäsi vuonna 1991 itsenäisyytensä palauttaneen Tshetshenian kimppuun vuonna 1994 aloittaen Ensimmäisen Tshetshenian sodan. Venäjä hävisi sen sodan ja joutui vetämään joukkojensa rippeet Tshetsheniasta vuonna 1996 Hasavjurtin rauhansopimuksen mukaisesti.

Venäjä järjesti välirauhan aikana kaikenlaisia provokaatioita ja hyökkäsi uudelleen Tshetsheniaan vuonna 1999 – se Toinen Tshetshenian sota jatkuu edelleen.

Venäjä on murhannut useita Tshetshenian laillisia presidenttejä ja valtionpäämiehiä.

Vastaava kansainvälinen Tshetsheniakonferenssi oli aikoinaan Tanskassa ja Venäjä vaati silloinkin Zakajevin luovutusta. Tanskan oikeuslaitos totesi Venäjän esittämät todisteet Zakajevia vastaan väärennetyiksi ja kieltäytyi luovuttamasta Zakajevia Venäjälle.

Sittemmin Englannin oikeuslaitos teki vastaavan päätöksen kun Venäjä vaati Englantia luovuttamaan Zakajevin. Zakajevilla on virallinen pakolaisen status ja turvapaikka Englannissa.

Kun Suomessa (eduskunnan uudessa auditoriossa) järjestettiin vastaava kansainvälinen Tshetsheniakonferenssi, niin Zakajev ei voinut saapua paikalle sillä Suomi ei taannut, ettei häntä luovuteta Venäjälle.

Toivottavasti Puola ei osoittaudu Venäjän p:n nuolijaksi.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu