Yhtenäinen ja vapaa Kaukasia

Georgian presidentti Saakashvili piti merkittävän puheen YKn yleiskokouksessa 23.9.2010 osoittaen olevansa todellinen visionääri.

Saakashvili unelmoi yhtenäisestä ja vapaasta Kaukasiasta osana Eurooppaa. Hänen mielestään Kaukasiaa ei saa keinotekoisesti jakaa Etelä-Kaukasiaan ja Pohjois-Kaukasiaan – vaikka niitä erottaakin mahtava Kaukasusvuoristo.

Se tarkoittaa, ettei olisi ainoastaan yhtenäinen Etelä-Kaukasia (Georgia, Armenia ja Azerbaidzhan), jossa on mm. viisumivapaus – vaan myös Dagestan, Tshetshenia, Ingushia, ”Pohjois-Ossetia”, Kabardino-Balkaria  ja Karatshai-Tsherkessia vapautuisivat Venäjän alta yhtenäiseksi Kaukasiaksi.

Saakashvili muistutti hyvin vanhasta historiasta, jolloin Tbilisissä elivät hyvässä sovussa eri kansat ja uskonnot. Samoin hän tietysti kertoi toiveestaaan, että Venäjän miehittämänä olevat Georgian alueet Abhasia ja ns. Etelä-Ossetia vapautuvat Venäjän miehityksestä – ja eräänä päivänä voi taas abhasialainen tai osseetti toimia yhtenäisen monikansallisen Georgian presidenttinä – kuten on tapahtunut kaukana historiassa.

Luonnollisena Saakashvili piti puheessaan, että tulevaisuudessa ne puoli miljoonaa georgialaista, jotka imperialistinen Venäjä on etnisissä puhdistuksissaan ajanut pakolaisiksi tai IDPksi voivat taas rauhassa palata koteihinsa – kun Venäjän miehitysjoukot poistuvat alueilta.

——-

Lisää Georgiasta.

 

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu