Kerjäämisestä

Kerjääminen on aihe, johon kannattaa kiinnittää huomiota – ajoissa.

Olen joutunut lukuisilla ulkomaanmatkoillani(kin) näkemään monenlaista kerjäämistä, joten asiaa on tullut myös ajateltua.

1. Läntisessä hyvinvointivaltiossa, kuten Suomessa, on mahdollista elää hyvää elämää ilman kerjäämistä täysin rehellisesti.

2. On kuitenkin runsaasti valtioita, jossa kohta yksi ei päde. Siellä joillekin ei ole kovin paljon hyviä vaihtoehtoja valittavana elättääkseen itsensä (ehkä myös lapsensa ja/tai vanhempansa).

3. Jos kerjääminen tuottaa Suomessa hyvää tulosta, niin Suomi on kohta ”täynnä” kerjäläisiä sieltä sun täältä. Haluammeko Suomen ”täyteen” kerjäläisiä sieltä sun täältä?

4. Köyhissä maissa jotkut köyhät elättävät itsensä rehellisesti esimerkiksi auttamalla parempiosaisia parkkeeraamaan autonsa ja pääsemään taas takaisin vilkkaan liikenteen sekaan – autoilija antaa auttajalle roposensa. Tai sitten kuljetaan esimerkiksi metrossa ja/tai linja-autoasemilla myymässä mitä kummallisempia asioita (kuten kuivamustekyniä, banaaneja, tupakkaa, juotavaa). Se ei tietenkään ole kerjäämistä sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta ei paljon puutukaan. Minusta se on hyvä vaihtoehto elättää itsensä jos ei ole parempaakaan tarjolla.

5. Varsinainen kerjääminenkin voi tapahtua hyvin monella eri tavalla. Jos joku on esimerkiksi soittavinaan/laulavinaan ja saa siitä lantteja, niin minusta se on melko harmitonta – ellei sen varjolla peitetä rikollista toimintaa.

6. Sekään jos joku vain istuu vaikkapa jalkakäytävällä muki kädessä, niin ei siitäkään juuri harmia ole – jotkut antavat jotkut eivät. Mutta sekin voi olla organisoitua toimintaa – jotkut rikolliset tyypit tuovat asiasta tähden paikalle kurjia henkilöitä ja ottavat sitten ainakin osan kerjäyksen tuloksesta. Sitä pitäisi harkita rangaistavaksi.

7. On myös kovalla äänellä kerjääviä, jotka tunkevat lähelle – se on epämiellyttävää ja häiritsevää. Voisi olla myös kiellettyä ja rangaistavaa.

8. Seuraava aste onkin jo kerjäläislauman suorittamat taskuvarkaudet, tms. Kannattaa ajatella sitäkin, että jos päästämme Suomen ”täyteen” kerjäläisiä niin rikollisuus lisääntyy väistämättä – myös väkivaltaiset ryöstöt.

Oli se sentään hyvää aikaa Kun Suomen rajalla vaadittiin passia ja viisumia!

Venäjälle EI missään nimessä saa antaa viisumivapautta.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu