Lauri Törni

Lauri Törni on täysin aiheesta nimitetty Mannerheimristin ritariksi erittäin ansiokkaista taisteluista imperialistista Venäjää ja kommunismia vastaan useissa eri asepuvuissa.

Lauri Törni on ilmeisesti ainoa suomalainen sotilas, joka on tuottanut Venäjälle niin paljon tappioita, että lupasivat Törnin tappamisesta suuren palkkion. Eipä vaan löytynyt halukasta palkkion lunastajaa.

Lauri Törnin sotilasarvo on palautettava ja hänelle soisi oikeana sotilaana myös näköispatsaan Suomikonepistoolilla varustettuna Helsingin keskustaan. Ase tietenkin suunnattuna itään.

Parhaillaan Venäjän miehittämänä olevassa Suomen Viipurissa syntynyt Lauri Törni oli oikeasti talousalikersantti, joka olisi voinut halutessaan vältellä taisteluita. Lauri halusi kuitenkin vapaaehtoisesti taistelutoimintaan ja näytti siellä erinomaset soturinkykynsä. Törnillä oli Jatkosodassa lopuksi oma erittäin kova porukka joka heitettiin tuloksellisesti kaikkein kuumimpaan paikkaan hoitamaan joku kriisi railakkaasti pois päiväjärjestyksestä.

Lauri kaatui USAn erikoisjoukkojen kapteenina Vietnamissa taistellessaan kommunisteja vastaan (tarkemmin taistelutehtävässä sattuneessa helikopterionnettomuudessa) ja ylennettiin kuolemansa jälkeen majuriksi. Törnin maalliset jäännökset lepäävät Arlinktonin sankarihautausmaalla USAssa.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu