Georgia

Palasin muutama päivä sitten noin parin viikon pituiselta fact finding missioonilta Georgiasta. Vastaavia reissuja on tullut tehtyä useita.

Olen kolunnut lähes kaikki Georgian strategisesti tärkeät alueet, tärkeimmät kävelemällä, katsomalla omin silmin, valokuvaamalla – ja samalla keskustellen paikallisen väestön kanssa.

Löytyneekö Suomesta ketään toista, joka olisi henkilökohtaisesti perehtynyt nyky-Georgiaan ja Georgian historiaan syvällisemmin kuin minä?

Olen myös kirjoittanut Georgiasta ”jotakin” – se ”jotakin” perustuu kylmiin tosiasioihin. Faktaa Georgiasta löytyy esimerkiksi täältä:

http://jput.fi/Georgia.htm

Viimeisimmältä reissultani en ole vielä ennättänyt kirjoittaa julkisuuteen mitään, mutta se ei suinkaan tarkoita ettenkö olisi myös sillä reissulla tehnyt tärkeitä huomioita.

Eräs asia, jota olen ”tonkinut” joka reissulla on georgialaisten suhtautuminen omaan presidenttiinsä Saakashviliin. Tällä reissulla löysin yhden nuorehkon naisen, joka ei tykännyt Saakashvilista – hänen mielestään Georgiassa ei ole riittävästi vapautta. Eräs keski-ikäinen mies taas oli kiikun-kaakun siinä suhteessa, että onko Saakashvili hyvä presidentti. Valtava enemmistö pitää Saakashvilia hyvänä presidenttinä Georgialle. Ihan siitä riippumatta mitä mieltä Venäjä ja Venäjän hännystelijät ovat asiasta. Niitä Venäjän hännystelijöitä valitettavasti riittää edelleen suomettuneessa Suomessamme ja tälläkin Uuden Suomen areenalla – pthyi.

Muuten olen keskustellut mm. Saakashvilista hyvin heterogeenisen porukan kanssa – myös hyvin köyhät ihmiset kannattavat Saakahvilia, koska hänen aikanaan on tapahtunut aivan ällistyttävän suuri positiivinen kehitys.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu