1000 vuotta vanha kirkko

Eilen 14 lokakuuta 2010 Georgian entisessä pääkaupungissa Mtskhetassa juhlittiin kaupungin edelleen täysin hengissä olevan Svetitskhovelin kirkon tuhatvuotissynttäriä.

Kirkoista kiinnostuneille turisteille Georgia on varsinainen ”paratiisi”.

Georgia on ”täynnä” kirkkoja, rukoushuoneita ja katedraaleja. Kirkot ovat usein toimineet suojapaikkoina ja linnakkeina, joihin georgialaiset ovat paenneet vihollisen hyökätessä. Siksi kirkot ovat usein korkeilla vuorenhuipuilla, joita on ollut suhteellisen helppo puolustaa.

Viime reissullani minulle esiteltiin myös Gorissa ikivanha kirkko vuorella Gori Jvari. Kuin myös kallioon rakennettu kaupunki, jossa oli mm. kuningatar Tamaran makuuhuone. Tamara hallitsi Georgiaa vuodesta 1178 lähtien. Siltä vuorelta oli rakennettu pitkä ja suuri tunneli joen rantaan, jotta vuorelle voitiin hakea joesta vettä vaikka vihollinen piiritti kaupunkia.

Georgiassa on todellakin nähtävää turisteille.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu