Tilanne Tshetsheniassa

Kannattaa huomata, että imperialistinen Venäjä miehittää parhaillaan Tshetsheniaa ja on asettanut Tshetsheniaan nukkehallituksen.

Venäjä on murhannut Tshetshenian vapailla vaaleilla valitut lailliset presidentit ja muitakin johtajia.

Haastattelin tässä kuussa erästä asioista hyvin perillä olevaa
tshetsheenipakolaista Georgiassa. Hänen mukaansa
vapaustaistelijoita on tällä hetkellä noin 3000. He elävät osittain vuorilla, osittain kylissä.

Jos Venäjän miehitysjoukot epäilevät jossakin kylässä olevan
vapaustaistelijoita, niin ne tulittavat kylää tykistöllä, pommittavat lentokoneista ja käyttävät myös kemiallisia aseita – välittämättä siitä
miten siviileille käy.

Kadyrovin jengi metsästää sissejä yrittäen tappaa heidät. Kadyrov ei ole ollenkaan Tshetshenian patriootti.

———

Demokraattisten länsimaiden suhtautuminen imperialistiseen roistovaltioon Venäjään on aivan käsittämätöntä.

Kun Venäjä hyökkäsi Afganistaniin vuonna 1979 ja teki siellä afgaanien kansanmurhaa 10 vuotta, niin USA sentään auttoi afgaanisissejä ajamaan ryssät maasta antamalla afgaaneille esimerkiksi Stinger ilmatorjuntaohjuksia.

Kun Venäjä hyökkäsi Tshetsheniaan vuonna 1994 tekemään tshetsheenien kansanmurhaa, niin länsimaat eivät tehneet mitään
auttaakseen tshetsheenejä ja Tshetsheniaa. No, onneksi tshetsheenit voittivat itse sen Ensimmäisen Tshetshenian sodan ja Venäjä joutui vetämään joukkojensa rippeet Tshetsheniasta vuonna 1996 Hasavjurtin rauhansopimuksen mukaisesti.

Tshetshenia oli pommitettu Venäjän toimesta kivikauteen ja olisi ehdottomasti tarvinnut laajamittaista apua ja tukea lännestä – vaan sitä ei annettu. Venäjä järjesti jälleen provokaatioita, eikä länsimaat reagoineet niihin. Venäjä hyökkäsi uudelleen Tshetsheniaan vuonna 1999, eikä länsimaat taaskaan reagoineet mitenkään – käsittämätöntä.

Olen vuosia sitten kirjoittanut oman reseptini siitä, miten Tshetshenian sota pitäisi lopettaa. Pääsääntöisesti se kirjoitus on edelleen validi.

0
jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu