Putinia ja muslimeja turpiin

Echo Moskvan toimittaja Julia Latynina (joka kirjoittaa myös Novaja Gazetalle, jonka toimittaja Anna Politkovskaja murhattiin) antoi pitkän mielenkiintoisen haastattelun Eesti Päevaleht lehden Moskovan toimittajalle Jaanus Piirsalulle.

Koko se artikkeli ansaitsisi tulla julkaistuksi myös suomeksi, mutta suomennan siitä vain erään lyhyen pätkän, joka on mielestäni erinomainen ohje läntisille demokratioille.

Lainaus:

Kritisoitte omassa Echo Moskvan lähetyksessänne usein Venäjän johtoa, mutta monesti myös kansainvälisiä
ihmisoikeusorganisaatioita. Miksi niitä?

Kansainvälinen ihmisoikeustyö on tässä muodossaan aikansa elänyt.
Franciscus Assisialainen eli hyvin askeettisesti, mutta
fransiskaanimunkit jo kantoivat kultakoruja ja joivat hyvin paljon
viiniä. Karismaattisten organisaatioiden onnettomuus on aina,
että ne muuttuvat oleellisesti yhdestä kahteen sukupolven kuluessa. Erityisesti se koskee läntisiä ihmisoikeusorganisaatioita.

Kansainvälinen byrokratia ei yksinkertaisesti selviä, sillä niillä ei
ole äänestäjien eikä yleensäkään kenenkään edessä mitään vastuuta!
Päinvastoin ne ovat kiinnostuneita luomaan ratkaisemattomia
ongelmia! Aina kun kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt alkavat toimimaan kansainvälisten ongelmien takaisemiseksi – terrorismi, köyhyys, Israel-Palestiina konflikti, jne. – ne muuttuvat ratkaisemattomiksi. Minä en pidä siitä.

Miksi niin käy?

Ennenkaikkea kyseessä on kansainvälinen byrokratia YKn, UNESCON ja muiden sellaisten organisaatioiden muodossa. Ihmettelen, että Euroopan Unioni, joka kykeni voittamaan kommunismin, alkaa häviämään byrokratialle. Mutta byrokratia onkin se sama kommunismi. Eurooppa voitti Kylmän sodan, mutta häviää jollekin, jota ei edes täysin ymmärretä.

Voimme esimerkiksi vertailla miten muslimimaahanmuuttajat elävät USAssa ja Euroopassa. USAssa heidät on kotoutettu hyvin, tienaavat kuusi kertaa enemmän kuin amerikkalainen keskimäärin. Euroopan maahanmuuttajamuslimit elävät avustuksista ja puhuvat, että islami on yhteiskunnan loistava tulevaisuus. He eivät ole lainkaan kotoutuneet ja heidän ympärillään istuu suuri joukko byrokraatteja, jotka julistavat kysymystä: mitä meidän vielä pitäisi tehdä heidän
auttamisekseen? Siinä on jälleen yksi esimerkki siitä miten ongelma on muutettu byrokratian avulla ratkaisemattomaksi.

Venäjä itse on yksi osa sitä ongelmaa, sillä tilanne on muuttunut
sellaiseksi, että sivistyneellä maailmalla ei ole oikeutta väkivaltaan, mutta kaikenlaiset lurjukset voivat käyttää väkivaltaa. Oikeus väkivaltaan on Afganistanin talebaneilla, kaikenlaisilla Ahmadinejadeilla ja Hugo Chavezeilla (Iranin ja Venezuelan valtionpäämiehillä – J.P.). Oikeus väkivaltaan oli Putinilla, kun hän hyökkäsi Georgiaan. Ja tapahtui paradoksaalinen asia: Venäjä ja
Georgia saivat lunta tupaan samassa määrin, vaikka Saakashvili (Georgian presidentti – J.P.) oli toivottomassa tilanteessa ja hänen oli pakko tehdä jotakin.

Jos olet kohtelias huligaaneille se johtaa siihen, että huligaanit sylkevät silmillesi! Ymmärrän tietenkin että karkeasti ottaen
väkivalta ei ole nykymaailmassa tehokasta, ja siksi valtiot jotka eivät käytä väkivaltaa kuitenkin lopuksi voittavat, mutta tilannetta ei saa muuttaa absurdiksi!

Kehittyneiden maiden tuomio väkivallan käytölle muuntautuu väkivallan käytöksi huligaanivaltioiden toimesta, jotka sylkevät
kaikelle. Ja vielä sanotaan niille huligaanivaltioille: me alamme ystäviksenne, sillä vielä kerran se tulee vaikuttamaan teihin. Pakistan auttoi avoimesti talebaneja, mutta USA ei katkaissut suhteitaan Pakistaniin. Kun Albrichtilta (USAn entinen ulkoministeri – J.P.) kysyttiin kongressissa miksi sitä ei tehty, niin hän vastasi rehellisesti: muuten me emme olisi saaneet enää mitenkään vaikuttaa Pakistaniin. Kun minä kysyin yhdeltä suuren Euroopan valtion virkamieheltä miksi Tagliavini (Georgia-Venäjä sodan EN-raportoija) kirjoitti Georgian suhteen valheellisen raportin, niin hän
vastasi minulle: mutta muuten me emme voisi heihin (Venäjään
– J.P.) mitenkään vaikuttaa!

Minun mielestäni Venäjälle olisi ainoastaan hyötyä, jos länsimaat ottaisivat Putinin suhteen tiukemman asenteen. En väitä että se olisi
erittäin hyödyllistä, mutta joka kerta kun Putin saa länsimaiden nyrkistä turpiinsa, niin hän vetäytyy.

Lainaus loppuu.

———

Kommentteja

1. Julia Latynina on täysin oikeassa siinä, että me EMME saa tehdä mamujen elämää Suomessa (Euroopassa) helpoksi – se vain pahentaa ongelmaa.

2. Mamujen tekemiä rötöksiä EI saa katsoa läpi sormien, vaan rötöstelijät on lähetettävä sinne mistä tulivatkin.

3. Venäjää EI saa hännystellä sen nimissä, että muka voisi jotenkin vaikuttaa Venäjään. Venäjä on imperialistinen roistovaltio ja rötöstelee sitä enemmän mitä enemmän sille annetaan periksi.
Venäjälle TÄYTYY panna kova kovaa vastaan.

Esimerkiksi Georgian sodassa nimenomaan Venäjä valmistautui huolella hyökkäämään Georgiaan ja hyökkäsi Georgiaan. Venäjä miehittää parhaillaan Georgian Abhasiaa, ns. Etelä-Ossetiaa ja Akhalgoria. Venäjä rikkoo parhaillaankin törkeästi Medvedevin allekirjoittamaa aseleposopimusta.

Länsimaiden pitää yksimielisesti tehdä Venäjälle selväksi, että Venäjän TÄYTYY vetää miehitysjoukkonsa HETI kaikilta miehittämiltään Georgian alueilta.

0
jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu