Georgialla ei ole kaikki yhden kortin varassa

Georgia pyrkii EUn ja NATOn jäseneksi, mutta kun läntiset demokratiat eivät teoissa tue Georgiaa, jotta Georgia saisi takaisin parhaillaan Venäjän miehittämänä olevat alueensa Abhasian, ns. Etelä-Ossetian ja Akhalgorin, niin Georgia laajentaa ystäväpiiriään. Minusta se on viisasta.

Parhaillaan Georgiassa vierailee Iranin ulkoministeri. Hän allekirjoittaa viisumivapaussopimuksen Georgian kanssa ja avaa uuden konsulaatin Batumissa.

Georgian pääministeri puolestaan ilmoitti tänään Kiinan ja Intian
potentiaalisista noin 500 miljoonan USD investoinneista Georgiaan.
Georgia on tosiaan strategisesti erittäin tärkeällä paikalla, joten se on realistista.

Huomattakoon myös, että Ukrainan puolustusministeri vierailee parhaillaan Georgiassa keskustelemassa puolustusyhteistyöstä Georgian kanssa.

Kun otetaan vielä huomioon Georgian erittäin nopea teollisuustuotannon ja bruttokansantuotteen kasvu tällä hetkellä, niin Georgian tilannetta ei kannata surkutella – vaikka läntiset
demokratiat ovatkin häpeällisesti laiminlyöneet Georgian auttamista.

Kuitenkin olen vakaasti sitä mieltä, että läntisten demokratioiden, kuten Suomen, pitää ehdottomasti tukea Georgiaa voimakkaasti. EI ole meidänkään etumme, että imperialistinen roistovaltio Venäjä onnistuisi miehittämään jälleen koko Georgian.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu