Miksi US levittää toistuvasti virheellistä tietoa?

Uusi Suomi on väittänyt jo useassa uutisessa, että Pohjois-Korealaisessa ydinvoimalassa olisi sentrifugeja ja siellä rikastetaan uraania.

Esimerkki:

”Yhdysvaltalainen tiedemies on kertonut nähneensä Pohjois-Koreassa uuden ydinvoimalan, joka on tarkoitettu uraanin rikastamiseen.

Tiedemiehen mukaan voimalassa oli satoja sentrifugeja eli linkoja. Tiedemies vieraili voimalassa tämän kuun aikana.”

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/106610-uusia-todisteita-pohjois-koreasta-%E2%80%93-%E2%80%9Dprovosointia%E2%80%9D

Tämä on jo lievennys kun aiemman uutisen otsikossa väitettiin suoraan kyseessä olleen ydinvoimala. Aiempiin uutisiin kommentoitiin selvästi että ydinvoimaloissa EI ole sentrifugeja, eikä niissä rikasteta uraania – vaan samaa väitettä esitetään nyt ainakin kolmatta kertaa.

Kun minä en voi sietää valehtelua enkä väärän tiedon levittämistä, niin minä puutun asiaan.

———–

Väännetään rautalangasta: Jos vaikka samalla paikkakunnalla sattuisi olemaan sekä navetta, että ruokakauppa, niin silti olisi valehtelua väittää, että ”ruokakaupassa on sata lehmää”. Se olisi silti valehtelua, vaikka sekä navetan, että ruokakaupan omistajakin sattuisi olemaan sama.

——–

Laitos, jossa rikastetaan uraania EI ole ydinvoimala, vaan se on rikastamo.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu