Myrkyttääkö Venäjän FSB entistä KGB-everstiä vaimoineen?

Ex KGB-eversti Viktor Kalashnikov epäilee, että Venäjän ”turvallisuuspalvelut” yrittävät myrkyttää häntä elohopealla.

Kalashnikov erosi vuonna 1992 KGB:stä ja siirtyi Jeltsinin alaiseen tiedemiesryhmään ja myöhemmin toimittajaksi.

Kalashnikovin arvion mukaan hän sai vihat päälleen kun piti Venäjää arvostelevan puheen Puolassa vuosi sitten. Hänet torjuttiin Venäjän mediasta ja on sen jälkeen ”pakolaisuudessa” kirjoittanut Putiniin ja ”turvallisuuspalveluihin” nähden kriittisiä artikkeleita – mm. Venäjän ”turvallisuuspalveluiden” ja islamiterroristien yhteistyöstä.

Kun hän ja hänen vaimonsa sairastuivat, niin Berliinissä otettujen verikokeiden mukaan Viktorilla oli veressä elohopeaa 53,7 mikrogrammaa litraa kohti ja hänen vaimollaan 56 mikrogrammaa litraa kohti.

Toksikologi Fran Martensin mukaan täytyy myrkyttäminen ottaa vakavasti huomioon.

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/venemaa-salateenistus-murgit…

———-

Ei olisi suinkaan ensimmäinen kerta, että Venäjän FSB yrittäisi myrkyttämällä päästä eroon epämieluisista henkilöistä. Muistettakoon esimerkiksi Aleksandr Litvinenko ja polonium Lontoossa. Myös Anna Politkovskaja yritettiin ensin tappaa FSBn toimesta myrkyllä, mutta Anna jäi sillä kertaa henkiin ihmeen kautta.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu