Lavrov vaatii NATOlta vastauksia

Venäjän ulkoministeri Lavrov vaatii nyt Venäjän puolesta vastauksia NATOn puolustussuunnitemista esittämiinsä kysymyksiin koskien Baltian maita.

Venäläiset taitavat olla varsinaisia älykääpiöitä kun eivät (?) tajua, että NATO on puolustusliitto, jonka tarkoitus on puolustaa jokaista jäsenmaataan, joka joutuu ulkoisen sotilaallisen hyökkäyksen kohteeksi. Jotta se puolustautuminen olisi mahdollista pitää olla puolustussuunnitelmat ja täytyy järjestää sotaharjoituksia suunnitelmien testaamiseksi ja joukkojen harjoittamiseksi.

Siksi on aivan luonnollista, että NATOlla on jo pitkään ollut suunnitelmat jäsenmaansa Puolan puolustamiseksi. Kun Baltian maat ovat vaatineet puolustussuunnitelmia myös niiden puolustamiseksi, niin nyt Puolan puolustussuunnitelmaa on laajennettu koskemaan myös Viro, Latvia ja Liettua. Täysin loogista – miksi pitäisi edes kysyä mitään. Vielä kummallisempaa on vaatia vastauksia idioottimaisiin kysymyksiin.

Tietenkin NATO puolustaa jäsenmaitaan JOS Venäjä hyökkää jonkin jäsenmaan kimppuun. Jos Venäjällä ei olisi hyökkäysaikomusta, niin ne puolustussuunnitelmat eivät herättäisi mitään huolta Venäjässä – mutta KUN Venäjällä on aikomus hyökätä mm. Viroon, niin tietenkin Venäjää ”ottaa päähän”, että NATO suunnittelee puolustavansa Viroa.

NATO EI ole uhka Venäjälle – kunhan Venäjä malttaa olla hyökkäämättä NATO-maiden kimppuun, näin yksinkertaista se on. Joku voisi kääntää tämän artikkelini venäjäksi ja lähettää Lavroville.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu