Oikein vaiko väärin?

Georgian parlamentti hyväksyi tänään tulo- ja menoarvion vuodelle 2011. Georgia vähentää puolustusmäärärahojaan noin 12% – samaan aikaan imperialistinen Venäjä kasvattaa hyökkäysmäärärahojaan erittäin nopeasti ja paljon.

Georgia suuntaa rahat puolustuksesta alueelliseen kehittämiseen ja infrastruktuurin rakentamiseen. On myönnettävä, että Georgian infrassa on puutteita hyvin pitkien Venäjän miehityskausien vuoksi – miehittäjä ryösti Georgiaa armottomasti ja esti järkevän kehityksen.

Georgia on rakentanut infraansa kuntoon presidentti Saakashvilin kautena nopeasti. Kehitys on suorastaan ällistyttävän nopeaa – kuten olen itse nähnyt lukuisilla matkoillani ympäri Georgiaa.

Nyt taitaa kuitenkin mennä överiksi – rakennetaanko nyt infraa ryssille seuraavaa miehitystä varten kun laiminlyödään maanpuolustus?

Saakashvilin kannatus georgialaisten keskuudessa on hyvin suuri – he ovat nähneet nopean kehityksen. Mutta puolustuksen laiminlyönti … ??? Joko Venäjän yritys valloittaa koko Georgia vuonna 2008 on unohtunut?

Olen matkoillani kuullut georgialaisten mielipiteitä, että EU ja USA olisivat estäneet Venäjän uuden hyökkäyksen syksyllä 2009. Se voi hyvinkin pitää paikkansa, mutta sen varaan EI mielestäni saa rakentaa tulevaisuutta. Parhaillaankin Venäjä organisoi terrorismia Georgiassa.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu