Sähköä tuotiin 2106 MW teholla nettona

Sähköä tuotiin 2106 MW teholla nettona 18.12.2010 klo 9.00. On lauantaiaamu, eikä maassa ole edes pakkasta juuri mainita saakka (Helsinki -11, Jyväskylä -17, Oulu -10, Rovaniemi -21).

Sähkön kulutus Suomessa vain 11 908 MW. Tuontia oli idästä, etelästä ja lännestä. Pohjoiseen sentään vietiin 15MW teholla. Elspot-hinta 77,7 euroa per megawattitunti.

Vähäsateisen kesän jäljiltä vesialtaissamme on vähän vettä.

Uskallan olettaa, että tammikuussa sähkön hinta on taivaissa ja teollisuustuotantoa on pakko ajaa alas sähkön hinnan vuoksi.

Rakenteilla oleva ydinreaktori Olkiluoto 3 tuo aikoinaan hieman helpotusta tilanteeseen, mutta saastuttavaa sähköntuotantoa ei voida ajaa alas. Nekään kaksi uutta, joille on annettu periaatelupa EIVÄT riitä.

On löydettävä täysin uusi taho rakentamaan uusi ydinvoimala jonnekin Vaasan hujakoille – jotta saadaan lisää kilpailua sähköntuotantoon sekä tuotannon hajasijoitusta.

Vuotoksen ja Kollajan altaat pitää mielestäni rakentaa joka tapauksessa. Vesivoima on ympäristöystävällistä, oikeasti uusiutuvaa, halpaa, eikä tarvitse tukiaisia.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu