Kun ei tuule, niin ei tuule – ei edes Tanskassa

Tanskassa on Wikipedian mukaan noin 3500MW tuulivoimaa asennettuna (2009). Vaan Tanskan tuulivoimalat tuottavat nyt yhteensä noin 100MW teholla – noin 3% nimellistehosta.

27.12.2010:

– klo 6.27 155MW

– klo 7.39 159MW

– klo 8.28 142MW

– klo 9.36 123MW

– klo 10.13 105MW

– klo 10.20 103MW

Repikää siitä huumoria tuulivoimaintoilijat.

Tanskan tuulivoimaolosuhteet ovat kuitenkin erittäin paljon paremmat kuin Suomessa. Jotkut ”hyödylliset idiootit” ajavat kuitenkin Suomeen lisää tuulivoimaa kuin ”käärmettä pyssyyn”. Tuulivoima Suomessa on kallista, vaatii tukiaisia, nostaa sähkön hintaa ja heikentää Suomen kilpailukykyä. Eikä ole edes ympäristöystävällistä – mm. kuluu hirvittävä määrä uusiutumattomia luonnonvaroja.

Tuulivoimalat EIVÄT tuota Suomessa sähköä mainita saakka nettona valtakunnanverkkoon juuri silloin kun Suomessa kulutetaan sähköä eniten. Katsokaa kuvista – yksi kuvapari kertoo enemmän kuin tuhat sanaa:

http://jput.fi/Pakkasella_ei_tuule.htm

Ydinvoimalat Suomessa sen sijaan tuottavat sähköä ympäristöystävällisesti, halvalla ja ilman tukiaisia – juuri silloin kun Suomessa kulutetaan sähköä eniten. Mitä enemmän Suomeen rakennetaan ydinvoimaa sitä paremmaksi muodostuu Suomen kilpailukyky ja suomalaisten hyvinvointi.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu