Maailman ilmasotahistorian menestyksekkäin lentäjä

Tämä itsepäinen ja erittäin vastuuntuntoinen sekä isänmaallinen MIES lensi 2530 sotalentoa. Näillä lennoilla tämä todellinen taistelija upotti yhden taistelulaivan, yhden risteilijän, yhden hävittäjän ja 70 maihinnousuvenettä.

Varsinaisen elämäntyönsä tämä MIES teki kuitenkin tuhoamalla yli 519 vihollisen hyökkäysvaunua. Erilaisia maakulkuneuvoja tuli tuhottua yli 800 ja yli 150 tykistö-, panssarintorjunta- tai ilmatorjunta-asemaa, neljä panssarijunaa, lukuisia siltoja, jne. Hän sai myös 9 vahvistettua ilmavoittoa.

Tämä intohimoinen maataistelulentäjä ammuttiin alas yli 30 kertaa maajoukkojen tai ilmatorjunnan tulella. Hän haavoittui viidesti joista yksi johti oikean säären amputointiin. Hän pelasti kuusi miehistöä vihollisen alueelta laskeutumalla sinne ja poimimalla miehet kyytiin. Kerran tällainen pelastusoperaatio epäonnistui kun maasto oli niin pehmeä, ettei kone päässyt enää nousemaan. Seurasi pakeneminen jonka yhteydessä joutui mm. uimaan leveän hyisen joen ylitse ja haavoittui juostessaan konepistoolilla ampuvaa vihollista pakoon.

Valtionpäämies määräsi hänet useaan kertaan lentokieltoon joko vaikeiden haavoittumisten vuoksi ja/tai säästääkseen urhean upseerin hengissä sodasta. Tämä kuitenkin kieltäytyi ainakin kahdesti korkeasta kunniamerkistä ellei enää saa lentää – ja lopulta lensi siitä huolimatta että oli määrätty lentokieltoon, tietoisesti rikkoi ylipäällikön käskyä.

Lähes kaikki sotalentonsa hän lensi Ju-87 Stukalla, lähinnä tykein varustetulla ”panssarintuhoajalla” – 430 lentoa Fw 190:llä. Venäläiset hävittäjät yrittivät ampua hänet alas lukemattomia kertoja, mutta tuloksetta. Hän totesikin kerran radiossa, ettei sellaista lentäjää ole vielä syntynytkään joka voisi ampua hänet alas.

Hän yleni everstin arvoon ja sai Saksan kaikkein korkeimman kunniamerkin Ritariristin kultaisin tammenlehvin, briljantein ja miekoin – ainoana sen kunniamerkin saajana.

Hänellä oli aivan oikea vihollinen – taisteli koko ajan Venäjää vastaan. Sodan päätyttyä hän lensi käskystä USAn hallinnassa olleelle lentokentälle ja antautui sotavangiksi.

Tämä ihan oikea lentäjäsankari oli Hans-Ulrich Rudel. Suosittelen lämpimästi kirjaa Stuka-lentäjä.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu