Kun ei tuule niin tuulimyllyt ei tuota sähköä

Nyt on talvi, joten valehtelevan Tuuliatlaksen mukaan tuulivoimaloiden pitäisi tuottaa hyvin sähköä.

Todellisuudessa hyvätuulisen Tanskan noin 3500MW käyttöön otetun tuulivoimakapasiteetin tuotto 3.1.2011 klo 6.01 oli 188MW (noin 5% nimellistehosta).

Katsoin myös tavanomaisen kierrokseni Suomessa: Oulu, Kemi, Inari, Vaasa, Vantaa – vaan kun ei tuule, niin ei tuule. Tuulimittarit osoittivat 0-2 m/s tuulta ja sillä tuulella tuulivoimalat eivät tuota sähköä nettona valtakunnanverkkoon, vaikka siivet sattuisivat pyörimäänkin.

Katsokaa kuvapareja ja harkitkaa tarkkaan kannattaako Suomeen rakentaa lisää tuulivoimaa, joka EI tuota sähköä nettona valtakunnanverkkoon mainita saakka juuri silloin kun Suomessa kulutetaan sähköä eniten:

http://jput.fi/Pakkasella_ei_tuule.htm

Sähkön kulutus Suomessa klo 7.30 12238MW, tuonti 1533MW netto ja sähkön Elspot-hinta 90,83 euroa per megawattitunti. Vuosi sitten se Elspot-hinta oli 41,42 euroa per megawattitunti (kello 10.30). Onneksi nyt on vain pikkupakkasta.

http://www.fingrid.fi/portal/suomeksi/sahkomarkkinat/voimajarjestelman_t…

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu