Tietoa Tshetshenian historiasta nykypäivään

Monilla suomalaisilla tuntuu olevan huonosti tietoa Tshetsheniasta suomettumisen vuoksi – tässä lyhyt tietoisku, linkein yksityiskohtaiseen tietoon.

Imperialistinen roistovaltio Venäjä onnistui miehittämään Tshetshenian monikymmenvuotisten hyökkäyssotien jälkeen vuonna 1859. Senkin jälkeen tshetsheenit nousivat usein vapaustaisteluun miehittäjää vastaan.

Tshetshenia itsenäistyi kaikkien pykälien mukaan vuonna 1991 samalla kun mm. Viro ja Georgia palauttivat itsenäisyytensä Venäjän
miehityksestä.

Viimeinen Venäjän miehitysjoukkojen sotilas poistui Tshetsheniasta 7.7.1992 Tshetshenian ja Venäjän välisen sopimuksen perusteella.

Venäjä hyökkäsi Tshetsheniaan vuonna 1994 aloittaen Ensimmäisen Tshetshenian sodan.

Venäjä hävisi sen sodan joutuen vetämään rikollisten joukkojensa rippeet Tshetsheniasta Hasavjurtin rauhansopimuksen perusteella vuonna 1996.

Venäjä tunnusti Tshetshenian itsenäisyyden de facto kun Tshetshenian vapailla vaaleilla valittu presidentti Aslan Mashadov ja Venäjän presidentti Jeltsin allekirjoittivat Moskovassa 12.5.1997 Rauhan ja yhteistyön sopimuksen.

Venäjä järjesti kaikenlaisia provokaatioita epävakauttaakseen tilannetta ”kivikauteen” pommittamassaan Tshetsheniassa.

Venäjä hyökkäsi Tshetsheniaan uudelleen vuonna 1999 aloittaen erittäin brutaalin Toisen Tshetshenian sodan.

Venäjän ”viranomaiset” ottivat (ottavat) tshetsheenisiviilejä panttivangeiksi, kiduttivat heitä ja vaativat näistä lunnaita. Tekivät myös elinkauppaa vangeilaan.

Venäjä on murhannut huomattavan määrän Tshetshenian laillisia johtajia.

Venäjä väittää, että tshetsheenit olisivat terroristeja ja rikollisia
– mutta todellisuudessa nimenomaan Venäjä on valtioterroristi ja rikollinen. Huomattava osa tshetsheeneistä on joutunut pakolaisiksi
omista kodeistaan.

Se Toinen Tshetshenian sota jatkuu edelleen matalan intensiteetin sotana, joka on laajentunut myös Ingushiaan, Dagestaniin ja Kabardino-Balkariaan.

Venäjän on vedettävä rikolliset miehitysjoukkonsa koko Kaukasian alueelta!

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu