Venäjä on raivoissaan EIT:lle (Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimelle)

Lähes 3300 venäläistä sotilasta ja ns. Etelä-Ossetian  asukasta esitti yhteensä lähes 1500 kantelua Georgiaa vastaan Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimelle EIT:lle Georgian sodan 2008 jälkeen, syyttäen Georgiaa ihmisoikeuksien rikkomisesta siinä sodassa.

EIT katsoi, ettei sille ole esitetty todisteita väitetyistä ihmisoikeusrikkomuksista ja pyysi kantelijoilta lisätietoja. Kun lisätietoja ei toimitettu, niin EIT hylkäsi kantelut.

Venäjän duuman Sergei Markov totesi, että EITn päätös antaa Moskovalle perusteen jyrkkään vastalauseeseen. Hän jatkoi, että se päätös oli juriidista temppuilua, jolla on selvä Venäjän vastainen suunta.

http://www.epl.ee/artikkel/590754

Kerrataanpa mistä on kyse.

1. Venäjä hyökkäsi Georgian kimppuun yrittäen valloittaa koko Georgian.

2. Venäjä miehitti Georgian Abhasian, ns. Etelä-Ossetian ja Akhalgorin suorittaen miehittämillään alueilla etnisiä puhdistuksia ajaen valtavan määrän georgialaisia pakolaisiksi omista kodeistaan – kodit ryöstettiin ja/tai tuhottiin.

3. Venäjä ei ole sallinut pakolaisten palata koteihinsa.

4. Venäjä miehittää edelleen kyseisiä Georgian alueita rikkoen törkeästi Medvedevin allekirjoittamaa aseleposopimusta.

5.Venäjä masinoi kyseiset ”kantelut” EIT:n hukuttaakseen omat rikoksensa kantelutulvaan.

 

Siten nimenomaan Venäjä on syyllinen vaikka yrittääkin vanhaa rikollisten konstia, jossa varas huutaa ”ottakaa varas kiinni”.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu