Väärällä nimellä – petos ja kotirauhan häirintää

Aiemmassa Uuden Suomen blogialustassa oli erinomainen ominaisuus – estolista. Siihen estolistalle voi laittaa IP-osoitteen, josta lähetetyt kommentit suodattuivat automaattisesti pois ilman että niistä tuli edes sähköpostia. Samoin saattoi laittaa kommentoijan nimen jonka kommentit suodattuivat pois samalla lailla ilman mitään häiriötä minulle.

Se mahdollisti, että asetuksenani saattoi olla: kommentointi sallittu rekisteröityneille ja kirjautuneille käyttäjille. Kommentit tulivat siten nopeasti näkyviin ilman ennakkotarkastusta.

On erittäin valitettavaa, ettei nykyisessä Uuden Suomen blogialustassa ”Puheenvuoro” ole enää kyseistä estolistaa. Siksi olen ollut pakotettu laittamaan kommentointiin ennakkotarkastuksen, joka hidastaa ja hankaloittaa keskustelua.

Asetuksena vaadin lisäksi rekisteröitymistä ja kirjautumista – eli esiintymistä omalla nimellä. Internet on täynnä anonyymiä paskaa, minä EN halua omaan blogiini muita kuin omalla nimellä esitettyjä kommentteja. Olen yrittänyt tehdä asiaa selväksi väärällä nimellä esiintyville kommentoijille, mutta tuloksetta.

Kun Uusi Suomi ei valitettavasti tarkista rekisteröidyttäessä, että onko rekisteröidytty omalla nimellä, niin olen jatkuvasti väärällä nimellä esintyvien terrorisoitavana – sähköpostia tulee solkenaan näiltä rikollisilta. Nämä väärällä nimellä blogiini kirjoittajat syyllistyvät mielestäni sekä petokseen, että kotirauhan häirintään (vastaa häirintäpuheluja).

Maileja tulee esimerkiksi ”ventolta” (Risto Reipas), on ”Iivana Julmaa”, ”Johan Tranbergia”, jne. Oletan myös ”Juha Korhosen” kirjoittavan väärällä nimellä.

———-

Ehdotan Uuden Suomen Puheenvuoropalstan vasuuhenkilöille, että:

1. Rekisteröityjä identifioidaan – vähintään hänellä täytyy olla toimiva sähköpostiosoite (josta vastataan vahvistus Usarille) ja toimiva puhelinnumero, josta puhelimesta vastataan ilmoitetulla nimellä.

2. Puheenvuoroalustaan lisätään ominaisuus, jossa tietyn kommentin kohdalla on entisen painikkeen ”poista” lisäksi painike ”estä kommentointi”. Sen ”estä kommentointi” painikkeen painaminen pistäisi estolistalle sekä IP-osoitteen, että kommentoijan nimen. Sen jälkeen kyseisen bloggaajan blogiin ei voitaisi enää kommentoida kyseisestä IP-osoitteesta, eikä sillä käyttäjänimellä. Tietenkään ei tulisi enää myöskään ilmoitussähköposteja niistä kommenteista.

Kyseisiä IP-osoitteita ei tarvitsisi näyttää bloggaajille vaan ne menisivät blogialustan piilotiedostoon.

3. Olen useaan otteeseen esittänyt, että Usari ottaisi käyttöön mahdollisuuden rekisteröityneen käyttäjän autentikointiin pankkitunnusten avulla. Esitän sitä taas uudelleen. Autentikoituneen rekisteröityneen nimi voitaisiin esimerkiksi näyttää eri värillä kuin ilman autentikointia rekisteröityneen nimi.

Juhani Putkinen

Uuden Suomen kanta-asiakas

 

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu