Timo Soinin Ilmastopoliittinen malli – hyvää ja huonoa

Soinin kotisivulla on esitetty hänen ilmastopoliittinen mallinsa.

Hyvää mallissa on, että hän ymmärtää päästökaupan haitat ja haluaa päästä päästökaupasta eroon. Ominaispäästöjärjetelmä, jota Soini esittää, tuntuu järkevämmältä kuin päästökauppa.

Huonoa on mielestäni, että Soini ”unohtaa” tärkeimmät asiat energiantuotannossa.

Hiilidioksidi EI ole mikään myrkky vaan kuuluu normaaliin luonnon kiertokulkuun. Polttaminen yleensä (kivihiilen, turpeen, öljyn, hakkeen, jne.) on se ongelma – siksi, että polttaminen (varsinkin koko ketju huomioiden) tuottaa runsaasti SAASTEITA.

Polttamisesta aiheutuu mm. tappavia pienhiukkaspäästöjä ja polttamisesta aiheutuu pahoja myrkkypäästöjä (mm. rikkidioksidia, typen oksideja, hiilimonoksidia).

Olen vakaasti sitä mieltä, että hiilidioksidin talteenotto polttamiseen perustuvista voimalaitoksista (myös kaukolämpöä tuottavista) olisi virheinvestointi, joka aivan turhaan nostaisi energian (sähkön ja lämmön) hintaa – mutta jättäisi saastuttamisen jäljelle.

Populistina Soini haluaa unohtaa tosiasian, että VAIN erittäin laajalla ydinvoiman lisärakentamisella voidaan ihan aikuisten oikeasti vähentää SAASTUTTAMISTA oleellisesti – säilyttäen samalla energian hinnan alhaisena ja siten KILPAILUKYVYN.

Soini: ”Uusiutuvien energiamuotojen tuotannon tulevaisuus turvataan
kertaluonteisella investointituella ja nostamalla tuote- ja
teknologiapanoksia.”

Eli Timo Soini persuineen olisi valmis TUHLAAMAAN veronmaksajien rahoja typerään vouhotukseen ”uusiutuviin”.

Tuulivoiman lisärakentaminen Suomeen olisi yksinkertaisesti typerää tuhlausta, joka myös nostaisi sähkön hintaa.

Biovoima (hake, yms.) on hyvin kallista ja saastuttavaa – eli vouhotusta.

Lisää ydinvoimaa!

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu